Поли Генова ще пее акапелно химна на България на връчването на награди "Евлогий и Христо Георги

  • 20 май 2016 18:16

  • 3243
  • 0
Поли Генова ще пее акапелно химна на България на връчването на награди "Евлогий и Христо Георги
©

На 24 май 2016 г. от 18:00 часа в тържественото фоайе и аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе церемонията по връчването на Награди „Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса”.

От Организационния комитет на наградите са подготвили много изненади за своите гости: „Откриването на церемонията ще започне с разгръщане на гвардейска част под звуците на фанфарен сигнал, а звездата от Евровизия Поли ГеноваПоли Генова Поли Пламенова Генова е българска поп певица, родена в гр.София, България. Поли пее от ще изпее акапелно химна на Република България, сподели председателят на комитета Христо Тучев.

След обявяването на лауреатите в област „Образование” и област „Дарителство”, хор „Космически гласове“ ще изпълни любимите на всички българи песни „Хубава си, моя горо“ и „Облаче ле, бяло“. В церемонията ще се включи и църковният хор на „Свети Седмочисленици“, които ще изпълнят „Многая лета“ веднага след обявяването на печелившия в област „Бизнес”.

Поканени да връчват наградите в трите области са: Ректорът на СУ – проф. Анастас Герджиков за област „Образование”, Отец Иван от Ихтиман за област „Дарителство” и Силва Зурлева, главен консултант на Нова ТВ и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп, за област „Бизнес”.



Повече информация за номинираните:

Номинирани в област „Образование” са:

Проф. Минко Балкански - един от най-големите физици в света и почетен професор в университета "Мария и Пиер Кюри", където оглавява лабораторията по физика на твърдото тяло. Носител на орден „Стара планина“ и отличието „Мигрант на годината“ за 2004-та година;

Проф. д-р Григор Горчев, пионер във въвеждането на роботизираната хирургия в Източна Европа, бивш почетен ректор на Медицинския университет в Плевен и член-кореспондент на БАН, съветник по здравната политика във втория мандат на президента Георги Първанов. От 2003 г. Горчев е и съсобственик на специализираната АГ болница "Света Марина" в Плевен.

Проф. Христо Глушков - историк, най-големият изследовател на дейността на карловските дарители Евлогий и Христо Георгиеви, автор на единствената монография, посветена на живота и делото на двамата братя, озаглавена „Евлогий и Христо Георгиеви – живот и дейност”.

Номинирани в област „Дарителство” са:

Иван Станчов – български дипломат от кариерата, кавалер на ордена на почетния легион на Франция, носител на орден „Стара планина” 1-ва степен, носител на медал за отлична служба от армията на САЩ, съветник по външнополитическите въпроси на двама български президенти, бивш посланик на Република България във Великобритания, създател на Фондация Карин дом - първата НПО в България, която въвежда съвременни методи на работа с деца с увреждания, в дарения от Станчов център „Карин дом”, дарител на Националния исторически музей.

Иван Анев – български инжeнер-химик от Хайделберг, Германия, бивш преподавател в ХТМУ София и най-щедрият дарител на Български червен кръст (БЧК). По волята на починалата си съпруга той дарява наследството й в размер на 205 000 евро за 24 броя медицинско оборудване за животоспасяващи процедури за лечение на деца с тежки заболявания. Оборудването е дарено на 9 болници в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Благоевград и Самоков.

Софка и Жельо Желеви, родители на Валерия Желева - една от жертвите на пожара във влака София-Кардам. Носители на наградата „Достойните българи” за 2013-та година. Сем. Желеви даряват средствата от полученото държавно обезщетение на 5-те учебни заведения, където е била възпитавана и се е обучавала дъщеря им: Детска ясла „Пролет” в Добрич, целодневна детска градина „Дора Габе” в Добрич, училище „Св. Климент Охридски” в Добрич, Хуманитарната гимназия в Добрич, както и Химическия факултет на Софийския университет.

Номинирани в област „Бизнес” са:

Васил Терзиев - съосновател на софтуерна компания Телерик (сега „Telerik, a Progress Company“) и образователната инициатива за безплатно обучение „Академия на Телерик“ (сега „Telerik Academy by Progress“), главен директор „Иновации” в Progress.

Светлин Наков и Христо Тенчев - основатели на първия Софтуерен университет в България СофтУни. Софтуерният университет предлага качествено образование, професия и работа на студентите си. Няма възрастови ограничения за кандидатстване, а всички желаещи могат да преминат безплатен подготвителен курс преди приема.



Награди „Евлогий и Христо Георгиеви" търсят добрите примери, за да ги следват децата ни!

Последвайте канала на

3243 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини