Кунева: Досега 19 зрелостници са хванати да преписват

  • 20 май 2016 14:55

  • 1835
  • 2
Кунева: Досега 19 зрелостници са хванати да преписват
© Булфото

Този път имаме 19 сигнала дотук, 19 зрелостници, които са се опитали да препишат, каза пред журналисти в парламента министърът на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Матурите са начин най-напред да се покаже какво е научил ученикът, т.е. че има зрялост в знанията, но и в поведението, посочи тя. Затова за мен преписването е толкова важен сигнал на какво сме успели да научим това поколение, добави Кунева. По думите й матурите са оценка и за учебните програми дали подготвят учениците така, че да минат изпитите, които ги съпоставят с връстниците им в Европа.

Просветният министър каза, че матурите се провеждат само осем години и е изучила слабите мести в предходните години. Тези засилени мерки, които направихме в училищата - размяната на местата, да не се държат в същото училище, много камери, дори химикалките, с които учениците пишат - всичко това беше, защото е ясно, че при съвременните технологии едва ли някой ще извади няколко листа и ще преписва от тях, но в момента, в който се обявят матурите и темите, има възможност отговорите да се качат в интернет, обясни Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. По думите й това е невъзможно да не се случи.

В момента, в който се решат тестовете, те могат да бъдат качени в интернет, въпросът е решените кръстословици, както ги наричат някои ученици, да не се върнат в класната стая, каза просветният министър. Но иначе самият начин на изпитване може да бъде различен следващата година, например да са на три модула, добави тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1835 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АМАН от Терористи на Власт АМАН

2016.05.21 | 14:47

2
Кунева и всички виновни длъжностни лица з а наглия терор над Българските деца да декларират писмено че с а или не са преписвали вкл като студенти..Саморъчно да напишат декларациите..
ne obvinyavayte detsata 4e prepisvat, varshete si

2016.05.21 | 02:53

1
ne obvinyavayte detsata 4e prepisvat, varshete si vasta rabota kato kadırni hora, kak moje na darjaven zrelosten ispit da ima 4alga matura, izvinyavayte za izraza oba4e na koga mu puka na koya destinatsiya obi4ala da patuva emiliya kakvo obşto ima tova sas obu4eniyeto na balgarski ezik i literatura, ubivate balgarskoto obrazovaniye i izlixate sas temata 19 detsa sa prepisvali, ne mojahteli i viye da prepishete edin dva vaprosa ot aftobiografiyata na ivan vazov fmesto tazi ne priemliva za men 4alga matura.

Добави коментар

Водещи новини