Марк Зукърбърг: Фейсбук е отворен за всякакви идеи

  • 19 май 2016 20:42

  • 2670
  • 1
Марк Зукърбърг: Фейсбук е отворен за всякакви идеи
© Getty Images/Guliver

Фейсбук е отворен за всякакви идеи. Това заяви създателят и ръководител на социалната мрежа Марк Зукърбърг в края на среща с видни представители на американските консерваторски среди, след като бе обвинен, че мрежата му избягва тяхната тематика, предаде Франс прес.

"Замислихме Фейсбук като платформа за всякакви идеи", заяви Зукърбърг на страницата си след срещата, състояла се в централата на социалната мрежа в Калифорния и предизвикана от твърдения, че Фейсбук отстранява консервативните теми от рубриката си "Трендинг топикс" (най-дискутирани теми"). "Успехът на нашата общност зависи от факта, че всеки се чувства свободен да споделя каквото иска. За нашата мисия и за икономическата ни дейност е безсмислено да премахваме политическо съдържание или да пречим на някого да вижда онова, което е го интересува най-много", каза собственикът на Фейсбук.

Информационният сайт "Гизмодо" публикува няколко статии, цитиращи бивши доставчици на услугата "Трендинг топикс" на Фейсбук, които обвиняват социалната мрежа в пристрастност при редакционния й избор, припомня БТА.

"Истината е, че консерваторите и републиканците винаги са представлявали важна част от Фейсбук. Доналд Тръмп има повече почитатели във Фейсбук от всеки друг кандидат за президентските избори, а "Фокс нюз" генерира на страницата си във фейсбук повече реакции и коментари, отколкото всяка друга медия по света", подчерта Зукърбърг.

Според него много консерватори нямат доверие на Фейсбук и го подозират в политическа пристрастност. "Бих искал лично да чуя какви са тревогите им и да разговаряме открито как да се възстанови доверието", обясни той. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.23 | 23:47

1
Стига да не са от тия, които не ти харесват нали. Бягай да триеш постове против имигрантите, както ти каза баба меркел. Лъжец.

Добави коментар

Водещи новини