Бинали Йълдъръм ще е новият премиер на Турция

  • 19 май 2016 16:37

  • 4054
  • 3
Бинали Йълдъръм ще е новият премиер на Турция
© Getty Images/Guliver

Следващ премиер на Турция ще бъде досегашният министър на транспорта Бинали Йълдъръм. Той ще оглави и управляващата Партия на справедливостта и развитието. Йълдъръм ще замени на двата поста Ахмет Давутоглу, който по-рано този месец обяви оттеглянето си след разногласия с президента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Бинали е единственият кандидат за поста
, който ще бъде избран на извънредния конгрес на Партия на справедливостта и развитието на 22-ри май в Анкара.

Кандидатурата беше обявена на специална церемония от говорителя на Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик, съобщи БНР. Според турския закон лидерът на управляващата Партия на справедливостта и развитието става и премиер на страната, така че Бинали Йълдъръм ще бъде новият премиер на Турция.

Според близки до Партия на справедливостта и развитието източници кандидатурата на Бинали Йълдъръм е била утвърдена между общо петима кандидати. Специално е предпочетена от президента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който имаше разногласия с Давутоглу. Подчертава се, че Бинали Йълдъръм ще работи в пълна хармония с Ердоган.

Бинали Йълдъръм е от най-старите и много опитни кадри на Партия на справедливостта и развитието, който има голям дял в реализирането на мегатранспортните проекти на Турция. Твърди се, че се ползва с изключителното доверие на Ердоган, което е и главната причина за издигането му на този пост и ще следва стриктно начертанията му.

В първото си изявление след издигането му за кандидат за лидер на Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм подчерта, че днешният ден, в който се отбелязва празникът за почит към паметта на Ататюрк, на младежта и спорта е изключително важен момент. Той благодари на Ердоган, когото нарече основател и единствен почетен лидер на Партия на справедливостта и развитието. Той обеща,че ще работи активно за единството на партията, за благото на страната и на народа.

Междувременно турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва ратифицира подписаното с Европейския съюз споразумение за реадмисия, което е необходимо за отмяна на визите за турски граждани за страните от Шенгенската зона.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4054 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.05.31 | 08:16

3
Тоя има вид като че не би успял да мине през един психотест...

2016.05.31 | 08:16

2
Тичай Боко ,новия ти "брат" изглежда по-"мъжествен" ! Пробвай го !

2016.05.31 | 08:16

1
с една вежда ... селска чест от Маскани, ама за манипулиране е удобен.

Добави коментар

Водещи новини