Цветанов: Трябва да има воля от институциите в борбата с корупцията (снимка)

  • 19 май 2016 11:04

  • 1211
  • 2
Цветанов: Трябва да има воля от институциите в борбата с корупцията (снимка)
©

Необходимо е да има добра координация, добра комуникация и сътрудничество между всички институции в борбата с корупцията. Трябва да има воля от всеки един, който участва в този процес. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който участва в семинар на тема „Противодействие на корупцията“ в Правец. Форумът е организиран от фондация „Ханс Зайдел“, предадоха от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ подчерта, че България и Бавария са основни действащи държави в Дунавската стратегия. „Точно тук могат да се търсят допълнителни възможности да постигнем високи резултати, да бъдем оценени по достойнство от Европейската комисия. Трябва да имаме самочувствието, че българските институции се ръководят само и единствено от обществения интерес“, обясни Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По думите му, днес, повече от всякога, е необходимо сътрудничество в борбата с корупцията. „Този форум е началото на много съвместни инициативи, в които могат да участват най-важните институции - прокуратурата, съдът и Висшия съдебен съвет“, каза още Цветанов.

Целта на семинара е да се направи сравнение между немското и българското право, да се открият проблемните сфери, обясни Богдан Мирчев – представител на фондация „Ханс Зайдел“ за България. „Корупцията не засяга единствено България, това е международна тема с различни измерения“, подчерта д-р Клаус Физингер, регионален ръководител на фондация „Ханс Зайдел“.

Лектор на форума е бившият министър на правосъдието на Бавария д-р Манфред Вайс. Модератор на семинара е д-р Хелмут Палдер, бивш ръководен министерски съветник на Баварското държавно министерство на правосъдието.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.20 | 11:15

2
Ако имаха такава воля ти щеше вече да бъдеш в затвора,Цвък!

2016.05.20 | 11:15

1
Воля ли??? Никаква воля а затвор за всеки държавен служител и всеки отговорен за това който не си свърши работата както трябва!

Добави коментар

Водещи новини