Укроти опърничавата в кино Cine Grand

  • 19 май 2016 11:01

  • 957
  • 0
Укроти опърничавата в кино Cine Grand
©

Чувал ли си за "Укротяване на опърничавата"? Разбира се, че си - това е онази много специфична комедия от Уилям Шекспир, която е предизвиквала и продължава да провокира много въпроси и дискусии сред литературоведи и обикновени почитатели.

Все пак, това е една от неговите първи пиеси и вероятно е написана между 1592 и 1594 г., като точната година не е определена. Разбира се, пиесата многократно е адаптирана за радио, телевизия и кино, а сега можеш да я видиш в една интересна интерпретация.

Какво да очакват незапознатите с класическата история? Красивата Бианка привлича мъжките погледи, а кандидатите за ръката ѝ са многобройни. Баща ѝ отклонява всички предложения с мотива, че иска първо да се омъжи по-голямата ѝ сестра - въпросната опърничава Катерина. И въпреки че кандидат за нея се намира, Катерина съвсем не е сговорчива в отговор на ухажването му.

Жан-Кристоф Майо е роден през 1960 г. в Тур (Франция). Учи танци и пиано в Националната консерватория, но след това започва да се занимава с хореография. През юли 2014 г. по покана на Сергей Филин работи по новата адаптация на "Укротяване на опърничавата" с балета на Болшой театър. Това е първият път, когато чужд хореограф (който не е от руски произход) е поканен да пресъздаде магията на точно тази трупа за конкретната постановка.

А в ролите на комедийно-драматичните образи влизат невероятни имена. Екатерина Крисанова ще е Катерина, Владислав Лантратов ще играе Петручио, Олга Смирнова ще се превъплъти в Бианка, а Симеон Чудин ще влезе в обувките на Луцентио.

Звучи уникално да видиш именно превъзходно режисираната и детайлизираната версия на Болшой театър именно в кино Cine Grand, нали? Имаш тази възможност на две дати - 22 и 25 май.

Билети за прожекцията можете да закупите на касите на киното или онлайн тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини