Водещи неврохирурзи се събират във Варна

  • 18 май 2016 15:19

  • 2692
  • 0
Водещи неврохирурзи се събират във Варна
©

От 19 до 21 май 2016 г. за първи път в България ще се проведе курс на Световната федерация на неврохирургичните дружества (WFNS) – WFNS Course Varna 2016. Организатори на събитието са Югоизточноевропейското дружество по неврохирургия (SEENS) и Българското дружество по неврохирургия, със съдействието и подкрепата на Медицински университет - Варна и УМБАЛ „Св. Марина“.

На него водещи световни специалисти в областта на неврохирургията от Германия, Италия, Франция, Япония, Русия, Турция, Хърватска, Сърбия, Румъния, Тайланд и България ще обсъждат новостите в детската неврохирургия, невроонкологията, функционалната неврохирургия, патологията на периферните нерви и спиналната неврохирургия. Това съобщи ръководителят на Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ "Св. Марина" - Варна проф. д-р Явор Енчев, който е председател на организационния комитет, съобщава "24 часа".

Участие в събитието ще вземат над 110 студенти, специализанти и специалисти по неврохирургия от страната и света.

Курсът на Световната федерация на неврохирургичните дружества (WFNS) е поредното значимо международно неврохирургично събитие, което се организира във Варна след 3-тия Конгрес на Дунавско-Карпатския регион. Така Варна утвърждава позициите си на водещ университетски неврохирургичен център не само в страната, но и в света.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини