Александър Велев е новият генерален директор на БНР

  • 17 май 2016 10:31

  • 1535
  • 0
Александър Велев е новият генерален директор на БНР
©

Александър Велев е новият генерален директор на БНР.

Той бе избран днес на редовно заседание на Съвета за електронни медии.

Кандидатите за поста бяха 12.

Мандатът на досегашния директор на радиото Радослав Янкулов изтича в края на май.

Всеки от петимата членове на СЕМ представи предпочетените от него трима кандидати - на базата на техните концепции за развитието на радиото през следващите три години и на уменията им да управляват бюджетна организация с 1400 служители и държавна субсидия от 42 млн. лв., по думите на председателя на съвета Мария Стоянова. В "тройките" на четирима от членовете на СЕМ беше името на Александър Велев. По два гласа имаха Иво Тодоров, Светослав Костов, Георги Василски и Петър Пунчев.
Явното гласуване започна от кандидатурата с най-много предварителни гласове - на Александър Велев, и той беше избран единодушно с пет гласа. Така към колегите си Мария Стоянова, Бетина Жотева, Розита Михайлова-Еленова и София Владимирова се присъедини Иво Атанасов, който не беше посочил Велев сред тримата предпочетени от него кандидати. Атанасов отбеляза, че никога не е бил самоцелна опозиция и винаги дава гласа си за по-доброто.
От СЕМ изтъкнаха желанието на Александър Велев веднага да започне работа за решаването на проблемите в БНР, готовността му да води диалог с работещите в радиото и да защитава техните интереси - "да е боксова круша", по собствените му думи, между журналистите и претенциите към радиото "отвън" - независимо откъде идват, професионализма му и неговия опит - и като протестиращ, и като генерален директор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини