Американците гледаха за първи път по телевизията "Евровизия"

  • 16 май 2016 19:56

  • 10000
  • 2
Американците гледаха за първи път по телевизията "Евровизия"
© Getty Images/Guliver

61-вият конкурс "Евровизия" беше предаван и в Съединените щати. В големи градове като Вашингтон и Ню Йорк бяха организирани партита за гледане на музикалното състезание. Шведското посолство в американската столица направи специален прием.

През уикенда американците за първи път можеха да гледат пряко по телевизията популярното европейско събитие. "Евровизия" беше позиционира основно като спектакъл с тонове специални ефекти и елементи на конкурс за красота. Сред изказванията по адрес на участниците можеха да се срещнат такива, които са в синхрон със стереотипите за разкрепостените европейци, съобщава БНР.

Състезанието беше излъчено по канала Лого, който е популярен сред гей обществото. Коментатори бяха известният дизайнер Карсън Кресли и комедианта Мишел Колинс. Пред потенциална аудитория от десетки милиони "Евровизия" беше описана като смесица между "Америкън Айдъл" и "Игрите на глада".

Коментаторите наблегнаха на облеклата и сексапила на участниците като правиха сравнения между певците и познати американски артисти. Относно Поли Генова, те посочиха нейната енергичност и светещите елементи от костюма й.

От няколко години Америка става все по-отворена към различните култури и въпреки етноцентрични изказвания на политици като Доналд Тръмп тук могат да се видят редица международни продукции, които се радват на успех – както британски телевизионни сериали като "Абатството Даутън" и "Шерлок", така и футболните срещи от Премиър лигата, които се излъчват по големи телевизионни канали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10000 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
:)

2016.06.02 | 15:18

2
Америка подготвя народа си за война.И просто запознава простият си народ със "Онеправданата жертва" на Руският агресор
Така е

2016.06.02 | 15:18

1
Трябва да се запознаят с наи големият АГРЕСОР на ЗЕМЯТА в последните 100години!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини