Венециански карнавал в Софийска филхармония (снимки)

  • 16 май 2016 10:52

  • 2239
  • 0
Венециански карнавал в Софийска филхармония (снимки)
©

На 22 май зала България ще се преобрази под звуците на концерта “Музикалните чудеса на венецианския Барок”. Събитието, под надслов Венециански карнавал, е част от поредицата "Шедьоврите на Италианския Барок", която проследява различните композиционно-изпълнителски школи в Италия и техните най-ярки представители по времето на късния Ренесанс и Барок.

В тази интересна венецианска програма се „редуват“ двама композитори - Клаудио Монтеверди и Антонио Вивалди. Вивалди е роден във Венеция, а Монтеверди умира в този обвит с магия и музика град.
Ще се редуват и любими изпълнители, посветили творческия си път на изкуството на барока - Зефира Вълова, цигулка; Алексис Косенко, флейта, Людовико Минаси, виола да гамба, Атанас Атанасов, орган. Четирима музиканти, участвали в именити състави за старинна музика, с редовни участници в най-престижните бароковите фестивали по света. Тях ще чуем като солисти на вълшебните солови концерти на Антонио Вивалди.

Арии от най-известните произведения на “бащата на операта” Клаудио Монтеверди ще чуем в изпълнение на Мария Радоева, сопран. Именитата ни певица е пяла с Лондонския филхармоничен оркестър, а през 2011 година е избрана сред 600 кандидати за участие в един от най-престижните певчески конурси в света - „Cardiff Singer of the World“. Ще й партнират Снежина Куманова, мецосопран; Пламен Папазиков, тенор и Марчо Апостолов, тенор. Специално участие ще вземе балетно трио с хореограф Светлин Ивелинов.

Един истински пъстър калейдоскоп от музикални шедьоври, изпълнен от прекрасните солисти и оркестьра от Софийска Филхармония с диригент Виржиния Атанасова, очаква всички почитатели на бароковата музика

Билети с отстъпка на цени между 20 и 50% могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини