Четвъртък вечер носи френска изтънченост и дух в Софийска филхармония

  • 16 май 2016 10:17

  • 2262
  • 0
Четвъртък вечер носи френска изтънченост и дух в Софийска филхармония
©

Tози четвърък, 19 май, в зала „България“ни очаква поредният изключителен концерт на Софийската филхармония. Двамата Канторов – един изключителен творчески тандем, който жъне бурни успехи по европейските сцени, ще зарадва българската публика със своята безспорна изтънченост и виртуозност при това със специална отстъпка от 20 до 50 % от цените на билетите.

Бащата Жан-Жак, като носител на първи награди от конкурси като Карл Флеш и Паганини, изгражда световен престиж като цигулар и диригент с огромен репертоар и активна звукозаписна дейност. Синът Александър, макар и само на 18, вече има сериозна европейска кариера, разностранни творчески търсения и смелостта да изсвири в една вечер два от концертите на Камий Сен-Санс!

Тандемът ще изпълни произведения на Камий Сен-Санс, велик композитор и енциклопедична личност, създал десетки изключителни музикални творби. Сред тях клавирните му концерти, и особено Четвъртият, се открояват с оригинален замисъл и конструкция, с непредвидима изобретателност и свежест. Петият му клавирен концерт изпъква с песенност, размах и задълбоченост, а брилянтният финал ще позволи на виртуозния пианист да разгърне своя талант и майсторство.
В програмата ще чуем още Симфония №1 на Жорж Бизе. Първата си симфония детето-чудо Жорж Бизе пише на 17 години. Творбата е удивителна, смайващо зряла за възрастта на композитора и изпълнена с плам.

Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

Последвайте канала на

Novini.bg
2262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини