Мартин Шулц: Гръцкият дълг трябва да бъде преструктуриран

  • 13 май 2016 09:19

  • 1774
  • 2
Мартин Шулц: Гръцкият дълг трябва да бъде преструктуриран
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз трябва да стигне до положително решение по въпроса за преструктурирането на гръцкия дълг и да не допуска да бъдат въвеждани нови мерки за строги икономии. Това заяви в ефира на телевизия "Евронюз" председателят на Европейския парламент (ЕП) Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, цитиран от ТАСС.

"Струва ми се, че в понеделник (на извънредното заседание на Еврогрупата за Гърция) беше намерен добър способ за решаване на съществуващите проблеми. Гръцкият дълг трябва да бъде преструктуриран. Това бе обсъдено за пръв път", добави той.

Шулц подчерта, че Германия е готова да започне активен дебат по въпроса. "Аз съм представител на партия, която е във властта в Германия, и ние всички сме готови за такова обсъждане, включително и министрите на финансите", добави той.

Политикът заяви, че мерките за икономии в Гърция вече дават положителни резултати и "е време да се свърши с представата, че може да се искат нови жертви. Не трябва да се продължава да се съкращават заплатите, да се орязват пенсиите. Трябва да бъде признато, че миналата година гръцкият бюджет отчете първичен излишък", подчерта той, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1774 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.17 | 20:44

2
Потъна на майната ти.
16 000 000 000 $

2016.05.17 | 20:43

1
и нашия също,и без това бойко го открадна и не се знае къде потъна.

Добави коментар

Водещи новини