Местан: Предложиха на ДПС сектор "Сигурност", за да свали Борисов от власт (видео)

  • 12 май 2016 08:08

  • 24303
  • 11
Местан: Предложиха на ДПС сектор "Сигурност", за да свали Борисов от власт (видео)
©

Тревогите и съмненията за ДОСТ са излишни. Определени политически сили внушават в българското общество, че привържениците ни не е възможно да са лоялни граждани. Аз съм етнически турчин, мюсюлманин, българин, гражданин на Европейския съюз. Моята идентичност не ме прави по-малко лоялен и това трябва да се уважава. Това каза лидерът на партия ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в ефира на БТВ.

Лидерът на ДОСТ отрече при учредяването на партията да са присъствали 80 имами. „Аз съм виждал в НС хора с религиозни одежди. Що се отнася до религии и политика аз дадох пресконференция и уверих, че вие няма да видите ДОСТ да се изправи до главния мюфтия. Възприемането на етно-религиозното различие не трябва да бъде заплаха за националната сигурност“.

По думите му времето щяло да покаже, че учредяването на ДОСТ е една добра новина за българските граждани. „Тя ще работи за единството на нацията срещу националистическите партии. Този Изборен кодекс е най-позорния акт и е истинско предизвикателство за останалите системни партии дали ще влязат в съглашение с националистите“

Според Каракачанов ДОСТ се толерира от турското правителство. „От 1000 учредители 200 са имами. Тази либерална партия започва с молитва. Част от учредителите са представители на държавната администрация в Турция“.

В отговор Местан определи националистическите партии като фашистки, а това било признато и от Съвета на Европа. „В ДОСТ членуват пълноправни български граждани. ДОСТ се учреди като приятел на България. Защо реакциите срещу нас идват от националистическите партии? Доблестта не е провокация. Ние и занапред ще отстояваме тезата, че въпреки, че сме различни ще отстояваме идентичността си без комплекси, ние не сме втора категория хора. Ще се противопоставим на Изборния кодекс“.

„България е там, където има поне един българин, съхранил в сърцето си любовта към родината. Няма да позволим втори възродителен процес“, заяви Местан.

Политикът коментира и извинението на председателя на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за назначението на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС. „Напоследък доста често се обсъжда ролята на Местан за падането на кабинета "Орешарски". Станишев има да отговаря на ошще много въпроси и ще му ги задам. Моделът се изчерпа след огромния крах на БСП на европейските избори. Чувам и, че решението за свалянето на Орешарски било взето по време на кафето с Борисов. Тази теза е идиотска. Ние пихме кафе по време на предизборна кампания за следващ парламент. По време на кафето оставката беше факт“.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в определи целувката на Станишев и поднасянето на извинение за възродителния протест, като неискрено. „Ще му задам въпроси не за управлението, а как и с кои фактори се договори управлението на Орешарски по времето на първия кабинет Борисов през 2012 г., където се крият всички последващи събития за гражданско недоволство. Аз бях първият политик, който след оставката на г-н Пеевски, обявих, че това решение е било неприемливо за българското общество. Отговорността за това, ако е на Местан, поднасям извинения. Но г-н Станишев може ли да застане пред мен и да го каже, но трябва да се гледа в очите му“, обясни Местан.

Лидерът на ДОСТ попита дали ДПС е искало сектор "Сигурност" или на ДПС е бил предложен сектор "Сигурност", за да се случат определени събития през 2012 г. и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да не е на власт. „Г-н Станишев прави най-фаталната си грешка, прехвърляйки отговорността си“ предупреди Местан. „Корените на събитията, разгърнали се след май 2013 г., не бихме ги търсили в едни негови договорености от 2012 г. Аз не съм пряк участник в тези събития“.

На въпрос дали Станишев и Доган са се разбрали да свалят Борисов, Местан не отговори директно, но посъветва Станишев да има по-голяма политическа мяра. Той знае по-добре от мен чия е отговорността и да бъде малко по-внимателен. Ако този човек си позволява да се прави на света вода ненапита и ми прехвърля цялата отговорност или на ДПС, то той има да отговаря на много тежки въпроси“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
24303 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
P

2016.05.21 | 15:33

11
RA DOST - za oshite na miloni xora e partiata na mestan - mozesh i dokazano dobar politik e mestan vsi4ki romi glasyvaite za DOST- TOVA E NOVOTO NA4ALO ZA EDNO PO DOBRO I RAVNOPOSTAVENO BADESHTE

2016.05.21 | 15:30

10
Първо научи какво означава националист... тъп циганин..как ще работиш за единство като не знаеш значението на една единствена дума?!
Аз

2016.05.21 | 15:30

9
Мачиният език на Местан може и да турският,но езика на баба му определено е Български.

2016.05.21 | 15:30

8
Почват да се изказват един друг и да си вадят кирливите ризи, та тези не са работили за България , а по цял ден са кроели заговори и интриги !!!
Смешник

2016.05.12 | 22:50

7
Ееееее, на име и на партия не попадна...
...

2016.05.12 | 22:49

6
Аххх ти колко си мазеннннн
кик

2016.05.12 | 22:49

5
Маа ви да е.... - всеки идиот си отворил партийка че да хрупа държавни субсидийки. Може да са малко ама са си редовно. Я им отрежете субсидиите че станахме смешна държава. Значи ако направя аз партийка и с малко реклама си докарам 100000 избиратели- без да правя нииищичко ще имам 100000 лева на година. Само да съм по-симпатичен и от време на време да пооплювам правителството
Gosttt

2016.05.12 | 22:49

4
Predatel !

2016.05.12 | 22:48

3
Ахахах.. Борисов падна от власт защото вдигна тока с 16% за една нощ... кво общо имат ДПС и той не знае... чуди се как да си възроди кариерата, но късно е либе...
екскурзиант

2016.05.12 | 22:48

2
Тия няма да се наситят бе;)

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини