Росен Петров: Националните интереси нямат цвят и 4-процентна бариера

  • 11 май 2016 10:22

  • 4725
  • 0
Росен Петров: Националните интереси нямат цвят и 4-процентна бариера
©

С началото на тази сесия може би първото нещо, за което трябва да си дадем сметка, е че ще ни бъдат зададени много въпроси и ще трябва да зададем много отговори. А отговорите ние ги даваме с начина, по който гласуваме. Това каза от парламентарната трибуната Росен Петров, който прочете декларация от името на ПГ на БДЦ.

Съдбата ни е отредила да живеем в интересни, но трудни времена. Световната икономическа криза не ни подмина, последва и периодът на политическа нестабилност от 2013 – 2014 г. Сега съдбата отново ни е отредила да живеем във време на световна нестабилност. Тази ситуация изисква поведение, което не отговаря на тяснопартийните интереси. Максимата "колкото по-зле, толкова по-добре" вече не важи за нас. След 26 г. на партийни сблъсъци е време да поемем някакъв нов път. Ние виждаме този път в постигането на национално съгласие поне по ключови въпроси, каза Петров.

Изказването ми може да звучи наивно, но наивността не винаги е лош съветник. Трябва да си отговорим на въпроса имаме ли волята парламентът да продължи с постигането на консенсус, както стана при приемането на конституционните промени. По-лошо от това да живеем във време разделно е само да живеем във времето поотделно. Националните интереси нямат цвят и 4-процентна бариера. Политическият диалог е по-добър от "ваденето на зъби". Ако се фокусираме върху решаване на отделни проблеми на обществото, това би издигнало авторитета на българския парламент, заяви Росен Петров.

БДЦ няма да подчини отношението си към промените в Изборния кодекс на тяснопартийни интереси, а всеки от нас ще гласува по съвест. От всички нас зависи дали страната ни ще се плъзга в перманентни политически кризи или ще надигне глава, завърши Петров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини