Откриват кинофестивала в Кан

  • 11 май 2016 07:27

  • 1897
  • 0
Откриват кинофестивала в Кан
© Getty Images/Guliver

Днес се открива 69-ият международен кинофестивал в Кан, на който ще си дадат среща едни от най-големите имена на седмото изкуство, предават световните агенции.

Тази година престижният кинофорум ще се състои под председателството на "бащата" на "Лудия Макс", австралийският режисьор Джордж Милър, който ще оглави журито. В неговия състав са включени актрисата Кирстен Дънст, певицата и актриса Ванеса Паради, актьорът Доналд Съдърланд, режисьорът Арно Деплешен, и др.

Кинофестивалът ще бъде открит с прожекция на новия филм "Cafe Society" на американския режисьор Уди Алън. В конкурсната програма са включени 21 филма, сред които "Хулиета" на испанеца Педро Алмодовар, "Това е просто краят на света" на канадеца Ксавие Долан и "Непознатото момиче" на братята Люк и Жан-Пиер Дарден от Белгия.

В отделната програмата "Short Film Corner" извън официалния конкурс за късометражни филми на фестивала в Кан са включени българските късометражни филми "Колко си хубав"на режисьора Христо Порязов и "Падаща звезда" на режисьора Любо Йончев.

По червения килим на "Кроазет" се очаква да премине плеяда от знаменитости от калибъра на Джулия Робъртс, Джордж Клуни, Райън Гослинг, Изабел Юпер, Марион Котияр, Хавиер Бардем и др. Водещ на церемониите по откриването и закриването на фестивала ще бъде френският актьор Лоран Лафит, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини