Станишев: Извинявайте за Пеевски, това бе най-голямата ми политическа грешка

  • 10 май 2016 09:21

  • 23488
  • 28
Станишев: Извинявайте за Пеевски, това бе най-голямата ми политическа грешка
© Булфото

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е най-голямата политическа грешка на бившия премиер и бивш лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Признанието прави самият той пред сп. „Биограф“.

„Извинявайте за Пеевски, това бе най-голямата ми политическа грешка. Аз съм сигурен, че много хора искрено излязоха да протестират през лятото на 2013 г., защото се почувстваха предадени. Към тези хора изпитвам уважение и на тях дължа извинение“, споделя настоящият лидер на ПЕС в интервюто, цитирано от „Дневник“.

Станишев признава, че е допуснал „по този начин да провокираме хората, че не успях да убедя политическия ни партньор ДПС, който искаше да има позиция в сферата на сигурността след два атентата срещу политическия им лидер Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, да преосмисли исканията си и, че избирането на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за шеф на ДАНС, ще взриви обществените нагласи, кабинета и всичко, за което сме се борили“.

Той твърди, че „тези граждански протести доста бързо бяха „обяздени“ политически, че бяха тежко финансирани от ГЕРБ и от други субекти, за да се постигнат съвсем други цели. Именно затова и много хора продължиха да ни подкрепят срещу перспективата да се върне на власт ГЕРБ. Днес се питам къде са „умните“ и „красивите“, когато правителството взе 16 млрд. дълг? Защо не протестират, не обграждат парламента“, продължава Станишев.

„Моето убеждение е, че правителството не падна заради протестите. Протестите бяха преодолени. Те замряха, кабинетът започна да работи все по-ефективно и започна да дава резултати, при това в една безумно изкривена обществена среда на омраза“, коментира още Станишев от дистанцията на времето събитията през 2013-а.

Бившият лидер на социалистите за първи път разкрива, че Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е свалил кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, защото се бил договорил с ГЕРБ.

„То падна, защото нашият партньор Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, както той вече самият официално заяви, имаше друга визия за присъствието на ДПС в политиката. Тази визия беше, че ДПС трябва да влезе във властта през дясното. Той очевидно се бе договорил зад гърба ни, задкулисно, с ГЕРБ и не бе случайно прословутото кафе в Кърджали. Планът беше - пада кабинетът на Орешарски, предсрочни избори и те с ГЕРБ правят правителство. Но тази сметка се оказа крива. ДПС плати много тежка цена за тази грешка и заблуда на Местан и на неговите конструкции“, обяснява Станишев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23488 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
баба Гена

2017.01.08 | 19:45

28
герб управлява скрито,задкулисно с дпс.много хора от тях са на работа все още по някои ведомства.г-н ВУЧКОВ ЗАЩО СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА.ЗАРАДИ ТЕЗИ ЗАДКУЛИСНИ НАЗНАЧЕНИЯ.

2017.01.08 | 19:41

27
а за откраднатите пенсии на бабите ни при прехода, а за Белене, а за фалиране на държавата, а ограбването на българския народ цял век, за заробването на децата ни няма ли да се извиниш?... Никаква полза от извинения, искаме реални присъди и затвор!
Джани

2017.01.08 | 19:40

26
Няма политик, който да не е допускал грешки. Достойно е да си признаеш и осъзнаеш грешките, както и да се опитваш да не ги допускаш повече.
Голям смях

2017.01.08 | 19:40

25
Голям извинител си бе, съсел! За възродителния процес се извинява, за Пеевски се извинява, за разбиването на БСП се извинява! То ако ставаше с извинения... дай да ти шибна два шамара, пък после щи са извиня!

2017.01.08 | 19:40

24
I TOZI I KURVATA BOIKO SA ZA GROBA=DA GNIQT
naco

2017.01.08 | 19:40

23
Видяхте ли само ,колко е ПРОСТО: ИЗВИНЯВАЙТЕ! Какво НАХАЛСТВО,БЕЗОЧИЕ,ЦИНИЗЪМ,ГАВРА..............? А,иначе БСП отново поема по "нов път","нови политики"?! Но най-важното ,че се ВТВЪРДЯВА,и забележете срещу КОГО? Ами разбира ,се към другаря Бойко Борисов!? До КОГА с този "ТЕАТЪР"?
aaa

2016.11.05 | 01:15

22
За другите грешки ще се извиниш ли, ЛИЦЕМЕР. С Доган се прегръщахте и целувахте все едно нищо не е било.
v

2016.11.05 | 01:13

21
Мазньо, ти друго не си правил освен грешки, даже ти си една голяма грешка на природата!
Гост

2016.11.05 | 01:13

20
Защо мълча когато всички питаха кой го номинира Пеевски? Лицемер
ХА ХА

2016.11.04 | 19:46

19
Този мишок пак ли се показа!? Смешно момченце! На кого се извиняваш бе, нещастник? Първо не беше спечелил избори, че да правиш правителство! Второ, и малките деца знаят, че с ДПС не трябва да се правят завери! И трето, постигнатите ви успехи, само вие си ги виждате, смешници! Ае бегай да разтуряш ПЕС, тук не си желан вече! Къш!

Добави коментар

Водещи новини