Надежда Цекулова: МЗ знаеше какво се случва във Фонда за лечение на деца

  • 10 май 2016 07:54

  • 5472
  • 2
Надежда Цекулова: МЗ знаеше какво се случва във Фонда за лечение на деца
©

За нови разкрития за нередности във Фонда за лечение на деца, съобщи БТВ. Последният доклад на инспектората към здравното министерство показва, че с парите за лечение на деца се е злоупотребявало. Командироване на лекари и служители на фонда, включително и с цел специализация и обучение, като средствата за тези пътувания са били разходвани от бюджета за лечение на деца, се посочва в доклада.

Надежда Цекулова, член на обществения съвет към Фонда за лечение на деца посочи, че МЗ е знаело какво прави г-н Павел Александров, който вече не е на поста. "Всяка една стотинка от средствата се харчи след разрешение на министерството", увери тя.

По думите й докато Александров е бил управител на Фонда са били направени 12 проверки и не са били открити нарушения. Тя попита какво нередно видя министър Москов, за да изпрати ГДБОП във Фонда. "Анонимният служител на инспектората е г-жа Белева. Питам се защо тя си крие лицето? Питам министърът кой какво спечели от цялата ситуация", заяви Цекулова.

Тя коментира още, че има сериозни притеснения за начина, по който функционира администрацията на фонда. "Надявам се да са съдействие за прегледи, настаняване и извършване на медицински процедури, като в договора не е разписана цена, а фондът е плащал на тази фирма само срещу предоставяне на фактура, става ясно още от разкритията.

Директорът на фонда е командировал в чужбина лекари за обучение или специализация, а дневните, нощувките и самолетните билети се отчитали като средства, изразходвани за лечение на деца, пишат инспекторите.

„Той е описвал тези формуляри във всичките си доклади в последните 3 години, които са разписани от съответния министър. Във всеки доклад пише колко средства са спестени чрез издаване на формуляра S2 - за три години са 42 милиона лева”, посочи Десислава Хурмузова от „Спаси, дари на", която е член на обществения съвет.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5472 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.17 | 18:16

2
Важното е, че няма виновни и всичко ще се замаже скоро, както е обичаят в България...
Станислав

2016.05.11 | 11:22

1
Просто гн. Александров не е удобен за някой.Защо не се коментира на колко деца е помогнал включително и на моята дъщеря.Без подкупи и изнудвания.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини