Проверяват още трима за отмъкнатите от банка 21 млн. лв.

  • 27 ноември 2011 06:21

  • 1981
  • 0
Проверяват още трима за отмъкнатите от банка 21 млн. лв.
©
Разследващите работят по три версии за най-големия банков обир у нас. В момента трима души са проверявани за участие в различните етапи от източването на 21 млн. от трезора на "Алфа Банк".

Засега единственият задържан за най-големия обир у нас е бившият главен счетоводител на банката Петко Митевски. Досега са разпитани всички от старото ръководство на банката. Някои от тях са доведени чак от Гърция, но следата на парите се губи. "Има три версии, по които работим, но сме в етап, който не ни позволява да разгласяваме подробности", обясни пред БТВ Пламен Георгиев от Софийска градска прокуратура.

По случая е разпитан и един от бившите директори на банката, който веднага след обира заминава за Швейцария. От показанията на Оливие Хол става ясно още, че няколко души от управата на банката не са изпълнявали служебните си задължения и това е позволило обира.

Схемата на самия обир е една от най-често използваните, показват събраните дотук материали. Сумите са изнасяни поетапно от банката и са разпределяни в депозити на други лица в друга банка. След това са връщани заедно със събраните от депозитите лихви в "Алфа Банк", процентите от лихвите са разпределяни между участниците по веригата. В края на третата година изнесената отново сума обаче не била върната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини