Каналджии скочили на бой на полицаи, помислили ги за конкуренти в бизнеса

  • 05 май 2016 18:28

  • 23710
  • 5
Каналджии скочили на бой на полицаи, помислили ги за конкуренти в бизнеса
© Булфото

Три леки автомобила с 13 мигранти от Афганистан и Сирия са задържани в района на Котел, съобщава "Труд", позовавайки се на източници от планинското градче. Задържането станало на 3 май след зрелищна полицейска гонка, при дъжд и опасни завои по пътя край Котел. От прокуратурата и полицията нямаше информация за случая.

Случайни свидетели на полицейското преследване станали пътуващи граждани. Темата бе сред най-коментираните в района.

Трафикантите и мигрантите са задържани след 8-месечно наблюдение над добре организирана престъпна група. В оперативната работа са се включили криминалисти от Котел, Сливен и Бургас. Групата е извършвала трафик от границата, през пътен възел "Петолъчката".

Във вторник ченгетата устроили капан около Котел. Градчето се намира на около 30-35 км от "Петолъчката".

Събитията са се разиграли като епизод от криминален сериал. Трафикантите спрели на поляна в местността Конак тарлъ. В този момент полицаите ги изненадали. Те били цивилни и пристигнали не с патрулки, а с автомобили без отличителни знаци. Това предизвикало объркване. Трафикантите ги помислили за конкуренти в бизнеса, които са дошли, за да им откраднат мигрантите. Скочили на бой. Разбрали грешката си за минути, качили се в колите си и потеглили с мръсна газ. Започнала невиждана за Котленския балкан гонка.

Рисковото преследване приключило, след като на пътя била поставена напречна преграда и колите се блъснали една в друга, две от тях паднали в дере. След гонката в полицейския арест са били задържани четирима роми от близкото котленско с.Градец. Две от колите им - "Ауди" със сливенска и "Опел" с бургаска регистрация - били оставени на паркинг до полицията в Котел. Мигрантите - 12 мъже и 1 жена - са били преведени на 4 май в бежанския център в Елхово.

По случая се води досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23710 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Да ти пикая на държавата

2016.05.07 | 08:30

5
Усещам как в следващия сезон на Под Прикритие Иво Андонов ще се занимава с каналджийство на араби
борчо

2016.05.06 | 18:36

1
Най-мръсната долна нация - българската!!
Pl

2016.05.07 | 08:30

4
вие я направихте такава,мръсни долни м.а.н.г.а.л.и-що не създадат вирус дето да поразява само вас майка ви да е.б.а гнусна
Каналджия

2016.05.06 | 18:48

2
Ами че те са си конкуренти.
опааа

2016.05.06 | 18:48

3
Каналджия,изпревари ме.

Добави коментар

Водещи новини