Миков: Длъжници сме на хората за социалната държава, от която се нуждаят

  • 04 май 2016 18:52

  • 2976
  • 6
Миков: Длъжници сме на хората за социалната държава, от която се нуждаят
© Булфото

И като политик, и като гражданин България не ми харесва как изглежда. Това каза пред Радио София Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, председател на БСП, дни преди конгреса на партията, който трябва да избере лидер на левицата.

Той посочи, че тези 25-26 години преход удариха редица социални постижения, които хората възприемаха като даденост - в областта на образованието, здравеопазването, социалната сфера. Особено сериозен е проблемът с грамотността, като сме се върнали на нивата от преди 1945 г., посочи Миков и обърна внимание на демографската катастрофа, пред която е изправена България, чието население е намаляло с 48 000 през миналата година.

Неравенствата застрашават перспективите на България. Между ляво и дясно разликата съществува и има значение. Големият въпрос е: Как можем да изградим силна държава. Важни са социалните решения в управлението. Иначе ще се чудим - ще останат ли хора да се радват на магистралите? Отношенията с АБВ трябва да са на принципна основа, а не по симпатия. АБВ легитимира десните решения на сегашното управление. Тази партия е псевдолява брошка върху ревера на управляващите, заяви Миков.

Дни преди конгреса на партията-столетница кандидатите за лидер на БСП вече са по-малко от 30, защото някои са си дали отвод, съобщи още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Не дисциплината, а идеите правят БСП силна партия. Конгресът ще мине, хората и идеите остават и продължават напред, подчерта той.

Според Миков „сегашният президент експонира най-лошите страни на институцията“. Новият български президент трябва да чете много по-внимателно конституцията, да утвърждава демократичната, правовата и най-вече социалната държава, за което сме в сериозен дълг към гражданите, посочи още той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2976 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Петър

2016.05.09 | 18:55

6
Ако Миков е толкова ценен за новините,просто напишете.Миков пак наговори един куп простотии,благодарим му.
Умник Гюро

2016.05.09 | 18:55

5
Само Белене за вас, червени мърши. Некадърни предатели и терористи.
Мари

2016.05.09 | 18:55

4
Така е, вярно е - длъжници сте на всички българи! Ограбихте всички ни, съсипахте мечтите ни, погубихте надеждите ни! И сега, вместо да подадете оставка и да се оттеглите от политиката, най-нагло се кандидатирахте отново. Та вие не можахте да опазите собствената си партийна каса, а какво остава да управлявате или да сте фактор в цяла държава!

2016.05.09 | 18:55

3
Когато взехте властта преди 3 години, какво направихте?
Мохикана

2016.05.05 | 21:15

2
Много ризонен въпрос! "Ще останат ли хора да се радват на магистралите?" !!! Бойко не си дава сметка, че няма да има кой да се вози по тези магистрали като ни краде, оставя ни гладни, хората бягат, майките спират да раждат, гладът, демографската криза и циганите не спират да растат!
MARABA ANADOLSKİ

2016.05.05 | 00:30

1
DE E JELYO,DE E?

Добави коментар

Водещи новини