СГС остави в ареста катаджията Веселин Асенов и съучастника му (видео)

  • 04 май 2016 16:13

  • 5648
  • 0
СГС остави в ареста катаджията Веселин Асенов и съучастника му (видео)
©

СГС остави в ареста катаджията Веселин Асенов и Ивайло Илиев, които бяха арестувани за кражба на чувал с цигари от хранителен магазин в столичния квартал "Люлин", предаде репортер на Новини.бг.

Крадците бяха задържани от автопатрул. 36-годишният катаджия Веселин Асенов показал на проверяващите полицаи от автопатрула служебната си карта и им предложил 200 лева, за да бъдат пуснати без проверка. Последвал арест. След оглед на автомобила им било установено, че в багажника има чувал пълен с кутии цигари от различни марки. В хода на следствените действия се разбрало, че малко по-рано двамата обрали и хранителен магазин.

Софийска градска прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение за двамата обвиняеми.

В хода на делото стана ясно, че Ивайло Илиев е осъжъдан многократно за незаконно отнемане на имущество и в условията на опасен рецидив.

Адвокат на Веселин Асенов е Емануил Йорданов. Той изтъкна, че неговият подзащитник е с чисто съдебно минало, грижи се за две деца и не съществува обосновано предположение за престъплението, в което е обвинен. Освен това от записите на камерите не можело да се установи категорично, че задържаните за обира на магазина са задържаните лица. Не е установена и собствеността на автомобила. Адвокатът посочи, че не вижда законово основание неговият подзащитен да бъде задържан. Илиев и Асенов поискаха от съда по-леки мерки.

След като изслуша страните СГС реши, че има достатъчни основания да бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража" на двамата задържани. Решението подлежи на обжалване на по-горна инстанция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини