Кабинетът даде пари за ремонти на пътни участъци в Северна и в Северозападна България (видео)

  • 04 май 2016 13:47

  • 2383
  • 5
Кабинетът даде пари за ремонти на пътни участъци в Северна и в Северозападна България (видео)
© Булфото

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена съобщи пред журналисти в МС, че днес е било одобрено постановление на правителството за допълнително финансиране на приоритетни пътни участъци в духа на новата политика на кабинета за целенасочено финансиране на пътната мрежа в Северна България със специален фокус върху Северозападна България.

С днешното трето постановление на МС имаме одобрени за 2016 г. допълнителни почти сто милиона лева извън средствата, които стандартно се предвиждат в бюджета на агенцията "Пътна инфраструктура," за превантивен и текущ ремонт, обновяване на национални пътища - втори и трети клас, които са в най-лошо състояние в Северна и в Северозападна България, отбеляза министърът, предаде БТА.

С европейско финансиране и с отпуснатите средства почти изцяло ще бъдат обновени направлението "Враца-Видин", участъкът от Видин до Димово, пътят през Димово, който беше затворен повече от четири години, пътят до Белоградчишките скали и пътят Враца-Криводол.

Друг приоритет в програмата на правителството е свързан с текущия и превантивен ремонт на пътищата в област Разград, както и с няколко важни направления в Плевен, Ловеч, Велико Търново, където ще бъдат вложени допълнителните средства от събраните в повече приходи в бюджета, информира министърът.

През тази година е отделено специално внимание на най-натоварените участъци и най-вече по магистрала "Хемус" - ремонтите на виадуктите и тунелите, които ще бъдат осъществени съгласно предвидените допълнителни средства от бюджета за превантивен ремонт.
На днешното заседание на правителството е бил одобрен и проектът за обхода на Бургас, като за него са били предоставени 6 млн. лева, както и за два пътя на територията на област Хасково, които са били започнати, но не е имало средства за довършването им по линия на допълнителното финансиране. В отговор на въпрос министърът информира, че амбицията на кмета на Бургас е още през това лято проектът за обхода на града да се реализира, а четирилентовият обход на Враца се очаква да бъде готов в рамките на тази година. По отношение на пътя Бургас-Слънчев бряг, министърът напомни, че с предишно постановление на МС вече има одобрено финансиране на участъка Поморие-Ахелой, както и за обхода на Ахелой.

Павлова каза, че се надява след приключването на тръжните процедури от лятото на тази година да започнат приоритетно ремонти на пътни участъци по оперативната програма "Региони в растеж", като голяма част от програмата е насочена към Северна България, където ще се прави цялостна рехабилитация на пътищата.
Министърът отбеляза, че част средствата за тази мащабна програма за пътни ремонти се дължи и на увеличените приходи от винетките. През последните празниците се отчита сериозен ръст на броя купените винетни стикери, но няма драстична промяна във видовете винетки, които се купуват, допълни Павлова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2383 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.05.09 | 20:45

5
Свинетка Павлова!Гнусна комунистическа мърша!

2016.05.09 | 20:45

3
Браво , Павлова наи-после да се обърне внимание на северозапада , пренебрегван още от времето на соца .

2016.05.09 | 20:45

4
Кретенчо ,ти май не си карал колелото си в Северозападнала България ? Там има дупки ,в който можеш да потънеш заедно с трошката си !

2016.05.09 | 20:44

2
И тия пари ,ще потънат в дълбоката дупка ....на Свинетка !Пардон , в двете дупки !

2016.05.09 | 20:44

1
свинетка павлова минеткова ,догодина свинетката ще стане сто и петдесет лева и ще има още повече пари за крадене и за пътища.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини