Спипаха бракониери в района на язовир Батак

  • 03 май 2016 15:47

  • 1930
  • 0
Спипаха бракониери в района на язовир Батак
©

Засечени са бракониери при съвместни акции на инспектори от структурата на ИАРА в Пазарджик и полицейския участък в град Батак, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик.

По време на съвместни проверки на сигнали от любители риболовци на 28 април около 21.00 часа органите на реда и инспекторите от ИАРА извършили инспекция в местността „Студенец” край язовир Батак. Засечени са двама мъже, които изваждали от водата незакони поставени мрежи. Единият от тях е установен и задържан, а другия успял да избяга с помощта на гумена лодка във водите на язовира. Открити са 4 броя мрежи, в които имало около 100 килограма риба от вида сом и шаран. Рибите, част от които женски индивиди в размножителен период, са пуснати обратно във водоема. На единия от мъжете са съставени два акта за установяване на административни нарушения, иззети са всички мрежи и лодки.

От полицията припомнят, че активното взаимодействие между институциите, имащи отношение по противодействието на незаконния улов на риба, се провеждат по инициативата на областния управител на Пазарджишка област Трендафил Величков.

Последвайте канала на

Калина Христова
1930 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини