Почистени са всички речни корита на територията на Столична община (видео)

  • 03 май 2016 12:47

  • 1217
  • 0
Почистени са всички речни корита на територията на Столична община (видео)
©

Мария Бояджиска, заместник-кмет на Столична община с направление “Зелена система, екология и земеползване” заяви по време на пресконференция, че с оглед прогнозата за обилни валежи през тази седмица Столична община извършва систематични действия по поддържане и почистване на всички реки, които преминават през територията ѝ.

„Няколко са основните поречия, които преминават през Столична община – Владайска, Слатинска и Перловска река, както и техните притоци“, припомни тя. По думите ѝ общата дължина на речната мрежа, която се поддържа от Столична община е приблизително 400 км.

„Всяка година с цел превенция се извършва планово почистване, като кметът одобрява годишна планова програма за почистване на речните корита и дерета. Средно годишно се поддържат приблизително 60-65 км от реките, като в тях се извършва основно почистване. В останалите речни корита, които не са включени в програмата, извършваме поддръжка. Това означава, че се прави мониторинг и се проверява дали има запушвания, затлачвания и паднали дървета. Тази дейност се извършва от фирмите, с които Столична община е сключила договор“, обясни Бояджиска.

Тя допълни, че бюджетът, който годишно се определя от Столичния общински съвет е приблизително от 1,2 милиона до 1,5 милиона лева, отделно СО кандидатства допълнително за финансиране за почистване от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

Последвайте канала на

Калина Христова
1217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини