Преиздадоха автобиографията на Райна Княгиня

  • 03 май 2016 10:55

  • 3618
  • 2
Преиздадоха автобиографията на Райна Княгиня
© Булфото

Автентични спомени, размисли и откровения на Райна Княгиня, запечатали духа на времето, са събрани в преиздадената след десетилетия нейна автобиография.

Идеята е на Националното дружество „Традиция“, а целият тираж е заплатен от Ивайло Танчев от софийския клуб на дружеството. Изданието се разпространява безплатно. Автобиографията на Райна Княгина е отпечатана за първи път у нас през 1935 година. Настоящото издание запазва възрожденския правопис и според Ивайло Танчев то ще пренесе читателите 140 години назад в историята.

"Намерих книжката преди два месеца в един антикварен магазин. Веднага я закупих и идеята се роди спонтанно", сподели той пред БНР. "Само в Панагюрище и Копривщица сме раздали над 1 200 книжки за два дни. Много се радвам, че хората ще се докоснат до нещо автентично. През последните години има тенденция да се обезличи и преиначи българската история, а чрез тези стари книги, в които е записана истината, се опитваме да не позволяваме на тези тъмни сили да надделеят и да променят нашата история. Има подем сред хората. България няма да бъде загубена. В тази книга виждаме Райна Княгиня в по-естествена светлина и не я идеологизираме като мъжкарана със сабя и револвер, тръгнала да буди населението за въстание", разказа още Ивайло Танчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3618 2

Коментари 2

Добави коментар

2016.05.03 | 14:30

2
Едно голямо БРАВО за идеята и за Ивайло Танчев !

2016.05.03 | 14:30

1
Тя заслужава необходимото уважение.Нека политиците ни да се учат от нея!

Добави коментар

Водещи новини