И в Пловдив искат да забранят бурките

  • 03 май 2016 09:22

  • 1664
  • 0
И в Пловдив искат да забранят бурките
© Getty Images/Guliver

„Не е редно да си заравяме главата в пясъка, при положение че на 30 км от Пловдив има доказани хора, които са приобщени към радикалния ислямизъм. В Пловдив знаем, че е най-голямото гето на Балканите, така че е нормално да има такава потенциална опасност. Наредбата забранява носенето на бурки, хиджаб”, обясни за „Здравей, България” и Нова телевизия общинският съветник от Патриотичния фронт Александър Сиди, който внесе предложение да се забрани носенето на бурки в Пловдив.

Според вносителя на предложението кв. „Столипиново” в Пловдив е един от потенциално опасните райони. Причината - почти целия квартал изповядва ислям.

„Нашите жени носят само забрадки, не и бурки”, възроптаха хората от квартала.

„Наредбата забранява носенето на дрехи и аксесоари, които закриват лицето. Трябва да го направим превантивно, преди да се появи този проблем. Най-добрата санкция е една финансова санкция. Предложили сме глоба до 500 лв. за първо провинение и до 1000 лв. за второ нарушение. Почти сме убедени, че това предложение ще мине на 17 май в общинския съвет”, добави вносителят на предложението Александър Сиди.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини