Автомафията измисли нова застрахователна измама

  • 03 май 2016 09:03

  • 23143
  • 5
Автомафията измисли нова застрахователна измама
©

Суперскъпи спортни лимузини последен модел като "Мерцедес" S клас, "Ауди А8", беемвета седма серия и джипове Х5 и Х6, които се движат по пътищата у нас, се водят бракувани в Италия, пише в. "Телеграф".

Това е възможно с най-новата застрахователна измама, която наши автокрадци са започнали да прилагат на Ботуша. Това са съобщили пред вестника разследващи от сектор "Престъпления, свързани с МПС". Схемата действала от няколко месеца и било изключително трудно да бъде проследена и разкрита. За целта човек с легални доходи в Италия закупувал скъпото возило от местни дилъри. Автомобилът се карал няколко месеца там, след което се товарел на автовоз и се докарвал до България.

Тогава на ход идвала същинската част от измамата. Нашите автокрадци си избирали кола от същата марка и модел и я задигали. След това я паркирали на място без много свидетели, поливали я обилно с бензин и я запалвали. Целта била возилото да изгори до основи, за да се заличат повечето от отличителните му белези. Тогава собственикът на лимузината, която вече била в България, отивал в полицията и казвал, че си е намерил колата запалена. Представял големия и малкия талон, които се унищожавали, автомобилът се записвал в масивите като бракуван, а застрахователите плащали цялата сума, без да знаят, че истинската кола си е в България и е цяла и невредима.

У нас возилото се регистрирало в КАТ с копия на същите документи - малък и голям талон, унищожени в Италия. Служителите от сектор "Регистрация" в Пътна полиция проверявали в Шенгенската информационна система дали кола с този номер на рама и двигател не е обявена за издирване. Когато им излизало, че не е крадена я пускали вече с наши номера и български талон и нямало проблем лимузината да пътува из цяла Европа. Единствено не трябвало да влиза в Италия, защото при една проверка там схемата можело да лъсне.

"Тук тези коли се продават на пазарната им стойност или малко под нея. Реално бъдещият собственик не може да разбере, че колата е била обект на престъпление. В същото време хората, които го извършват имат двойна печалба, защото колата им се заплаща два пъти.", коментират криминалисти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23143 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
nana

2016.05.17 | 11:34

5
Браво!

2016.05.17 | 11:34

4
Ееми, супер, кво?!
ПАТРИОТ

2016.05.17 | 11:34

3
булгар булгар
Мунчо

2016.05.17 | 11:34

2
Тия коли без номера на рама и двигател ли са?

2016.05.08 | 21:17

1
Умник си е Българина, винаги ще измисли нещо! Дай повече такива мозъци

Добави коментар

Водещи новини