Актовете на КАТ масово падат в съда

  • 03 май 2016 06:35

  • 12048
  • 0
Актовете на КАТ масово падат в съда
© Булфото (архив)

Съдилищата у нас масово отменят актове, наложени от КАТ за нарушения по пътищата.

Това показват данните на вътрешното министерство в писмен отговор на МВР-шефа Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. до депутат, пише в. Новинар. Така през 2014 година от Пътната полиция са издали общо 209 390 наказателни постановления. Близо 6600 от тях са обжалвани от санкционираните водачи. Според магистратите 2479 от тях са издадени неправилно и именно затова са отменени. По груби сметки това са около 40 на сто от обжалваните актове на КАТ, което означава, че всяка трета глоба пада в съда.

Между 15 и 20 млн. лева пък е печалбата за търговците на шофьорски книжки, съобщи пред БТВ Красимир Георгиев, който оглавява Асоциацията за квалификация на автомобилистите. По думите му корупцията в бранша се е увеличила, след като на изпита за листовки има само служители на ДАИ. Причината е,че преписването е станало по-лесно.

"Стига се до случаи, в които са искали 2000 лв. на човек само за изпита на листовки”, коментира той. Георгиев ще настоява и за спешна среща с транспортния министър Ивайло Московски след празниците, на която да обсъдят евентуални промени в провеждането на изпитите за шофьорски книжки. От началото на година загиналите по пътищата са 170 души.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
12048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини