1500 души в ''Пирогов'' за трите почивни дни

  • 02 май 2016 19:18

  • 2732
  • 0
1500 души в  ''Пирогов'' за трите почивни дни
©

Хиляда и петстотин души бяха прегледани и лекувани по спешност в „Пирогов” за трите почивни дни по Великден. Близо 350 от тях са хоспитализирани в спешната болница, съобщиха от лечебното заведение.

От петък до понеделник близо 200 човека от провинцията преминаха през болницана, което е със стонита повече от миналата година по това време. Хората са предимно гости на роднини с обострени заболявания и битови травми, обясни заметник-директорът по лечебната дейност и завеждащ Спешното приемно отделение доц. Стоян Сопотенски.

Увеличен е и броят на децата, прегледани и лекувани по спешност. Най-много са те в клиниките по детска травматология, неврохирургия и хирургия.

Три деца със счупени ръце са били оперирани навръх празника. Хлапетата са пострадали докато играели. Едното от тях е момиченце на 7 години от Перник и момче на 5 години от Якоруда. Те са оперирани в неделя от спешните хирурзи на детската Клиника по травматология. В нощта на 30 април срещу 1 май е оперирано и 12-годишно момче. То е със сериозно открито счупване на предмишницата. Тежката травма е в резултат на катастрофа във Великденската нощ, когато колата на родителите му се врязала в друг автомобил на връщане от църква.

И трите деца са добре, няма опасност за живота им, няма да останат инвалиди, увери доц. Сопотенски.

Две жени с тежък алергичен шок са спасени от пироговските медици. Над 60-годишна пациентка е докарана в шокова зала след като е пила обезболяваща таблетка и е получила алергичен шок.

Тя е стабилизирана, но се е наложило през празничните дни да бъде в Клиниката по токсикология на „Пирогов”. Другата пациентка на 40 години и все още е в в токсикологията, тя се е алергизирала след ужилване от насекомо. Състоянието на двете жени е стабилизирано. Най-честите случаи, които са имали дежурните токсиколози са резултат от алергични реакции.

През спешния хирургичен кабинет са преминали 200 пациенти, през спешния травматологичен 280, през неврохирургичния 180.

Последвайте канала на

Novini.bg
2732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини