Семейство богати роми карат детето си да шмърка кокаин (снимка)

  • 01 май 2016 14:50

  • 25460
  • 2
Семейство богати роми карат детето си да шмърка кокаин (снимка)
©

Шокиращи снимки на малко момче, което употребява наркотици под формата на бял прах, взривиха интернет.

Детето е от ромски произход, а гордите му родители не спират да качват фотоси на наследника си, позиращ пред начернати с лична карта линии, най-вероятно от кокаин, както и с пакетче със забраненото вещество. Майката и бащата коментират, че това е "malkoto narkomance na mama i na tatko", пише "Хотарена".

Детето позира необезпокоявано в близост до коката и видимо под наставлението на родителите си. Те пък са горди, че има кой да ги наследи във вредния навик и се хвалят колко са щастливи и влюбени.

Снимките вече са споделени стотици пътии възмутени потребители на социалните мрежи призовават Държавната агенция за закрила на детето да се намеси. По профилите на родителите те биха могли да бъдат намерени и да потърси истината за тази скандална проява, която не е еднократна, а видимо става навик.

Разбира се, възможно е белият прах да не е наркотично вещество, а пудра захар или нещо друго. Това е по-добрият вариант, но отново е неприемлив и би трябвало да е наказуем. Децата в тази възраст търсят авторитети и примери за подражание, от които после трудно могат да се отърсят.

Щом сега на това дете му се казва да позира, имитирайки употребата на наркотици, и след това родители му се хвалят с тази негова постъпка, не е ли прекалено вероятно след години то да посегне само към истински забранени вещества, разбрало веднъж, че е много "готино".

А ако белият прах наистина е наркотик, но тогава трябва да се намесят и органите на реда, защото тези вещества са забранени от закона. В подобни случаи водеща роля играе гражданското общество, което дава гласност, но следващата стъпка трябва да бъде на съответните институции. Тези прояви не са изолирани, а броят на децата, които посягат към наркотиците все по-рано, не спира да се увеличава.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
25460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
100

2016.05.03 | 09:50

2
Я си му давайте лепило, като доброто старо време
наивници

2016.05.03 | 09:50

1
Държавната агенция показва мускули, само когато е безопасно, например когато не сте си ваксинирали детето.

Добави коментар

Водещи новини