Отварят частично залата за заминаващи на брюкселското летище

  • 30 април 2016 09:56

  • 1540
  • 1
Отварят частично залата за заминаващи на брюкселското летище
© gettyimages (архив)

Залата за заминаващи на международното летище в Брюксел ще бъде частично отворена утре, близо шест седмици след като понесе щети при терористичните нападения срещу белгийската столица, предаде ДПА.

Над 30 души загинаха при терористичните атентати на 22 март, при които атентатори самоубийци се самовзривиха в залата и на метростанция "Малбек" в центъра на Брюксел. Отговорност за убийствата пое екстремистката групировка "Ислямска държава". "Фактът, че това е възможно по-малко от 40 дни след нападенията, от техническа и оперативна гледна точка несъмнено е изключително постижение, което погълна огромните усилия на стотици хора", заяви изпълнителният директор на летището Арно Феист.

Пътниците ще имат достъп до 111 гишета за чекиране в залата, а 36 гишета за същата цел ще бъдат разположени във временни постройки, които бяха поставени след атентатите. Аерогарата се очаква да заработи на пълен капацитет до средата на юни, каза Феист. "През последните две седмици пътникопотокът се увеличи на нашето летище", отбеляза той. "Това е признак за възстановяване, който е обнадеждаващ за цялата страна."

Утре пътниците на три следобедни полета ще могат да влязат в залата, за да се чекират, след като приключи церемонията по откриването й по обяд местно време. Достъпът за пътниците ще е ограничен, като остават засилените мерки за сигурност. Запазва се и препоръката пътниците да идват три часа преди полетите

Последвайте канала на

БТА
1540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.30 | 12:00

1
ПРистигна проверка за нагъл VIDEO TERORizъм в Белгия.. Оплакването е че нови тежко терористични камери нарочно монтирани уж за \"сигурност\" увреждат тежко и завинаги милиони жертви ежедневно..Видео терористите възбуждат опасни създания вкл паразити проникнали в човешки тела.. Вероятно терористи се готвят да обсебват чрез паразити стотици милиони домашни хора обитаващи Европа Азия и Америка..

Добави коментар

Водещи новини