"Ислямска държава" готви атентат на "Евровизия"

  • 29 април 2016 18:29

  • 9565
  • 0
"Ислямска държава" готви атентат на "Евровизия"
©

Терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) готви нова атака в Европа. Финалът на конкурса "Евровизия" е една от целите на джихадистите. Това съобщи британското издание "Дейли мейл".

Иракските сили за сигурност са информирали шведските служби, където ще се проведе конкурсът тази година, че няколко терористи са пристигнали в страната. Предполага се, че те ще организират удари по няколко обекта в столицата Стокхолм.

Шведски служители по сигурността са пътували до Ирак в понеделник, за да се опитат да получат повече информация за планираната терористична атака.

Организаторите на конкурса обявиха, че са взели мерки за сигурността на хората по време на събитието, което ще се проведе в зала Globen Arena в Стокхолм през май.

Детският песенен конкурс на "Евровизия", чийто домакин бе България също премина под засилено полицейско присъствие и с множество проверки на органите на реда. Конкурсът се проведе само няколко дни след безпрецедентните атентати в Париж от средата на ноември 2015 година, при които бяха ударени кафенета, публиката на футболен мач на "Стад дьо Франс" и концерт на американска метъл банда.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини