Хеликоптер с около 15 души се разби край Норвегия, няма данни за оцелели (видео+обновена)

  • 29 април 2016 14:26

  • 5557
  • 1
Хеликоптер с около 15 души се разби край Норвегия, няма данни за оцелели (видео+обновена)
©

Хеликоптер с около 15 души на борда падна край западните брегове на Норвегия и са започнали спасителни операции, предадоха световните агенции.

Районът, в който е паднала машината, е западно от град Берген, втория по големина град в страната. Там е интензивен хеликоптерният трафик между сушата и петролни офшорни платформи, припомня Ройтерс.

Падналият вертолет е собственост на нефтодобивна компания, която работи на норвежкия континентален шелф, допълва ТАСС.
Противоречиви са данните за точния брой на хората в хеликоптера. ДПА съобщава, че са 13, Асошиейтед прес, че са най-малко 14, Франс прес, че са около 15, а ТАСС, че са 17.

Мартин Крьонен, говорител на норвежката полиция, каза, че според очевидци преди да падне хеликоптерът, се е чул звук от експлозия. Той добави, че спасителните екипи са забелязали няколко хора във водата, предаде Асошиейтед прес.

Хеликоптерът е пътувал за офшорно петролно поле в Северно море, на около 120 километра северозападно от Берген, допълва агенцията, като се позовава на норвежкото издание "Ставангер афтенблад".

Спасителни екипи съобщиха, че не са забелязали никакви признаци на оцелели след катастрофата на хеликоптер. Усилията за издирване на преживели инцидента обаче продължават.

„Те търсят с надеждата да открият оцелели. Досега не сме видели никакви признаци на останали живи“, заяви пред репортери Андерс Банг Андерсен, говорител на спасителния център „Sola“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.04.30 | 23:01

1
Случката е с хеликоптер превозващ работници на Статойл от платформа към Бергенското летище.Работниците са се прибирали от вакт и след 9 минути е трябвало да се приземят и да поемат път към вкъщи.За жалост няма оцелели.Днес е ден за траур.Голяма част от кралското семейство отлага празнуването на годишнината на датският крал и са изказват съболезнования на засегнатите......

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини