Ретроградният Меркурий ни побърква по Великден

  • 28 април 2016 18:00

  • 26375
  • 0
Ретроградният Меркурий ни побърква по Великден
©

Цели пет планети ще танцуват в ретрограден танц точно по празниците - от 28 април, Велики Четвъртък до 9 май, Деня на Европа. Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон вече са ретроградни, а в четвъртък към тях ще се присъедини и Меркурий.

По време на Великден и Гергьовден петте небесни тела ще се движат назад и така ще бъде до 9 май, когато Юпитер ще излезе от ретроградната си фаза, пише в. "Всеки ден".

Астролозите предупреждават, че този 11-дневен период ще бъде специален за представителите на всички зодии, защото такова скупчване на ретроградни планети не е имало отдавна и всяка една от тях ще влияе по различен начин на хората и буквално може да побърка по-емоционалните от тях. Звездобройците обаче отделят най-голямо внимание на ретроградния Меркурий, който влияе най-силно на комуникацията и на човешките взаимоотношения, защото през този период хората може да направят фатални грешки както в личен план, така и в професионален, освен това може поради грешки в комуникацията да торпилират дългогодишни приятелства и дори брака си.

Периодът 28 април - 9 май е особен и поради факта, че три от планетите са свързани с комуникации, социални активности, обществени отношения, законотворчество и прилагане на законите. Това са Меркурий, Юпитер и Сатурн. Другите две - Марс и Плутон, са планети на силата, волята, доминирането, охраната, но и налагането на власт със силови методи. Бъдете внимателни и не се изнервяйте, че от четвъртък нататък новите неща ще вървят доста по-бавно и по-трудно, ще изискват повече усилия, повече психична енергия и физическа издръжливост. Не обвинявайте целия свят, че новите неща, с които се заемате не се получават от раз и не бъдете агресивни, ако отдавна насрочена среща пропадне в последния момент.

По време на ретроградния Меркурий, който ще продължи до 22 май, хората ще са по-разсеяни от обичайното, по-често ще се вглеждат в себе си и в другите, ще намират грешки в околните и това ще ги прави по-изнервени и по-спонтанни, което невинаги е добро. Меркурий е планетата, която властва над интелекта, мисленето, обмяната на информация, общуването, пътуванията, търговията, сделките, писането.

Специалистите обаче обясняват, че обратното движение на Меркурий не означава непременно нещо лошо. Когато се движи в права посока, планетата кара човешките същества да разчитат най-вече на лявото полукълбо, да мислят логично и конкретно. Когато е ретроградна планетата на комуникациите подчертава другия тип мислене - образното и абстрактното. Затова и периодът на ретроградния Меркурий създава проблеми на тези, чиято ежедневна ангажираност изисква бърза концентрация и логическо мислене.

Като цяло астролозите съветват до 22 май хората да обмислят по-добре думите си преди да говорят, при пътуване да проверяват дали са взели всичко необходимо, да не започват нови начинания, да се въздържат от покупката на едри и скъпи вещи, защото може да се окаже, че имат скрит дефект. Но обратното въртене на планетата на комуникацията ни дава шанс да довършим залежалите дела, да поправим грешки в миналото и да обърнем повече време на близките си хора.

Последвайте канала на

Novini.bg
26375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини