СДВР съветва: Внимавайте през почивните дни. Не поствайте във Фейсбук къде почивате

  • 28 април 2016 15:17

  • 2144
  • 0
СДВР съветва: Внимавайте през почивните дни. Не поствайте във Фейсбук къде почивате
© Булфото

Обезпечена е сигурността на столичните храмове, където се очаква голямо струпване на енориаши за Възкресение Христово. Пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов посочи, че вчера е проведена среща с главния секретар на МВР Георги Костов, на която са присъствали всички директори на областни дирекции. Били взети мерки в няколко насоки.

Маринов заяви, че ще бъдат спрени почивките на голяма част от състава на полицията, за да бъде осигурено по-голямо полицейско присъствие в кварталите, където се очаква голяма част от домовете да останат без надзор.

Друга насока на мерките са свързани с осигуряването на пътната безопасност на входно-изходните артерии на града преди почивните дни и в края им, когато се очаква голям поток от автомобили.

Имаме екипи за реагиране при кризисни ситуации. Създадена е организация, съвместно със Столична община и дирекция „Сигурност” на СО и Звеното за аварийна ситуации. Надявам се да осигурим на хората приятни Великденски празници, заяви Младен Маринов, предаде news.bg.

„С Пожарната безопасност сме обезпечили храмовете, където ще има голямо струпване на хора. Изкаран е оперативен състав, който ще противодейства на джебчийските кражби, тъй като струпването е апетитно за лицата, които извършват джебчийски кражби", заяви старши комисар Младен Маринов. Той отбеляза, че колегите му са професионалисти и кражби няма да бъдат допуснати.

Директорът на СДВР посъветва хората да бъдат внимателни през почивните дни. Там, където има изградени връзки с комшии, те да бъдат по-бдителни, както и да не се отбелязват в статусите си по „Фейсбук”, че отиват на почивка. Също така той отбеляза, че голяма част от информацията за имотното състояние изтича от децата, във връзка с тяхната комуникация.

Маринов адмирира направеното предложение по време на заседанието на Столичния общински съвет да бъде дадена възможност на етажната собственост да взима решение за изграждане на собствена система за видеонаблюдение, а данните от нея да могат да се ползват и от полицията в случай на необходимост.

Директорът на СДВР участва в заседанието на Столичния общински съвет, посветено на мерките за сигурност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2144 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини