Цигани пребиха жестоко десетокласник в час по български

  • 25 ноември 2011 14:12

  • 7031
  • 30
Цигани пребиха жестоко десетокласник в час по български
©

Момче от панагюрско училище беше пребито от съученици и се наложи да постъпи в болница.

Разправата с юмруци и ритници станала насред час по български език и литература в Професионалната гимназия по техника, лека промишленост и стопанско управление. Двамата братя, пребили момчето в часа, светкавично бяха изправени пред състав на Районния съд, който ги глоби по 200 лева по Указа за борба с дребното хулиганство.

Побойниците се развилнели още на 21 ноември. В един от часовете десетокласникът Станислав А. се подиграл на ромско момиче на етническа основа. Братята, които също са роми, научили за това и нахълтали насред часа. Започнали да блъскат столове и маси и под слисаните погледи на учителката и децата съборили Станислав на земята и започнали да го удрят и ритат, съобщи "Стандарт Нюз". Всички вкупом се втурнали да спасяват момчето, но от побоя Станислав започнал да диша трудно и в болницата се оказало, че страда от астма. Той бил целият зачервен, разплакан и с разкъсани дрехи. В съда двамата съученици на жертвата се признали за виновни.

Дванайсетокласникът Йордан Маринов и по-малкият с една година Лъчезар били известни побойници и вече имали присъда за нанасяне на средна телесна повреда. Пред магистратите те признали вината си, но казали, че действията им били от кавалерски чувства - да защитят момичето. Според съда обаче предварително организираната акция е довела до ескалиране на агресията в училището, а демонстрацията на сила и безпардонност разрушава авторитета на гимназията и грубо погазва установения обществен ред. На предстоящия педагогически съвет идната седмица учителите ще разгледат случая и двамата биячи са пред изключване, казаха от ръководството на гимназията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7031 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
ККК

2014.03.31 | 16:34

27
Самият факт, че тия човекоподобия имат наглостта да пишат и по форумите доказва едно - крайно време е да се започне сериозна работа за намаляване на циганската раса у нас! След като официалната власт нехае тогава ще се намерят и други начини (умните хора се досещат...).
Манго

2014.04.01 | 03:40

30
човекоподобни? Това само по себе си показва колко сте човекоподобен вие. Жалко обаче, че единственото по което сте човекоподобен е приликата в с австралопитек - не знам дали знаете какво означава тази дума... но умните да се сещат
nikolai

2014.03.31 | 16:35

29
kade da se vida s teq laina da im razbiq glavite ,gadni mrasni mangali,stiga ve4e sme tarpqli gradobe palni s mangali
Хмм

2014.03.31 | 16:35

28
Ето още един случай на циганска престъпност.Вече всеки ден има такива.Еми докато търпим мангалите така ще е.Радикални действия!България за Българите! ПС Към долния коментар:Бих ви казал браво на вас господине за това,че работите и си изкарвате пари,а не сте крадец,но не можете да отречете,че повечето цигани в България крадат и правят мизерии,как да не ги намразим.Ако бяха като вас и работеха и се държаха нормално нямаше да ги мрази никой.И все пак не говорете така за Българите,защото ние сме велик народ и същесвтвуваме от много време.България за Българите!
Хмм

2011.11.27 | 21:00

20
Писах за номер 26 в предния ми коментар.
nema znachenie

2014.03.31 | 16:33

25
Константин Тодоров samo da kaja che polovinata ot informaciqata e greshna...haha umirate da puskate info v neta bez da znaete vsichko i vie da vidite po malkiq si brat da go udrq drug i vie shte se hrvurlite i izobshto tova sa mnogo chisti hora v tazi situaciq a na vsichki koito mislqt obratnoto (finger)
nema znachenie

2014.03.31 | 16:33

26
hora znam mnogo ot romite kradut i biqt no tova sa mnogo chisti hora tochno moje li da pishete takiva komentari....znam che povecheto iznasilvat i biqt i kradut no te ne sa takiva i vie predpolagam ako ste isntinski priqteli shte zashtitite pratavata na priqtel koito ne moje da gi zashtiti sam ....
lady gaga

2014.03.31 | 16:29

24
Напълно прав си навсякъде се изписа само половината от истината и човек, ако не знае всичко много ясно, че ще помисли, че Йордан и Лъчезар са виновни. Защо не пишете, че Стоеслав не за първи път обижда момичето??? Защо не пишете, че той пръв посегна??? Бях свидетелка на всичко, а вие пишете пълни глупости!!! Изкарвате нещата все едно Стоеслав е много зле - на него нищо му няма, още на следващия ден беше на училище...
Мао

2014.03.31 | 15:22

23
Май на всички им дойде в малко повече "демокрацията", за това трябва стягане. Както един болт когато се разхлаби трябва да се фиксира и затегне. Няма стари, няма млади, а всички са хора. В училище особено, кадето учениците са най-емоционални и чувствителни. Каквото и да е станало, как така тези двамата ще влизат по време на час и ще раздават справедливост?! Нямат право. Затова всички врати в училище трямбва да се сменят. Отгоре трябва да са със стъкло за да може да се вижда от коридора какво става вътре от вътре вратата да могат да се отварят. Само тогава ще се избегнат тези инциденти.

2011.11.30 | 20:23

22
Цигани и кавалерство - магаре и космос! Тези самозабравили се мангали си измислят всякакви лъжи, само и само да прикрият аборигенското си държание. Погледнете колко случаи на агресия има от тяхна страна и преценете дали са невинни агънца, за каквито безгръбначните ни журналисти ги представят.
Манго

2011.11.27 | 14:41

16
Добре, ама това вече на нищо не прилича! Значи, магаре и космос? случай на насилие? Белия човек, българина, е способен на насилие, далеч надхвърлящо това на скромните ни ромски възможности! за истинската жестокост е необходим интелект, образование, ние тия неща ги нямаме, държите ни ниско долу в калта, тъпчете ни с обувки и после очаквате да ви БЛАГОДАРИМ за това? ейй вие сте по-лоши от турците бе хора! не си забравяйте историята, за да не трябва един прост циганин като мене да ви я напомня!
22

2011.11.30 | 20:23

21
Ей, браво на момчетата пък казвам аз! най-мразя когато някой иска да се направи на играч и почне да се подиграва с по-слабите от него! Получил е един бърз урок по елементарно възпитание. Лошо само, че момчетата са цигани, защото сега ще го отнесат покрай цар Киро, който определено заслужава да понесе наказателна отговорност за действията си. Но все пак, ако видите, че някой се закача с малката ви сестра и я обижда на каквато и да е осново... няма ли да го натупате?
....

2011.11.27 | 14:41

19
стерилизация на всяка циганка която роди повече от две деца,спиране на помощите за деца които отглеждат деца(младите циганки майки),насилствено вкарване на малките циганчета в училище и задължително изискване на резултати от тях.Само така ще се реши проблема с тези животни.На който не му изнася-светът е голям и да си търси късмета.
:@

2011.11.27 | 14:41

18
MRUSNI KOPELETA SHE MRETE WIE SI4KI CIGANI W KAZANA NA SAPUN !

2011.11.27 | 14:41

17
200 leva ahahahahahahahahaha :D:D:D:D:D:D:D:D da gi oshte malko shte gi nakarat da napravqt po 10 licevi opori :X v evropa horata za tova v zatvora vlizat

Добави коментар

Водещи новини