От КАТ и АПИ обещаха безпроблемно пътуване по празниците (видео)

  • 27 април 2016 12:51

  • 2912
  • 0
От КАТ и АПИ обещаха безпроблемно пътуване по празниците (видео)
© Булфото (архив)

От КАТ, Агенция "Пътна инфраструктура" и пожарната ни увериха, че са взети всички необходими мерки за обезпечаване сигурността на гражданите по време на празничните дни от Великден до 8 май, предаде репортер на Novini.bg.

Шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров заяви, че е осигурено безпроблемно пътуване. Товарният трафик ще бъде ограничен, като на 28 април от 16.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и първокласните пътища. Забрана за движение на камиони ще бъде въведена и на 2 май от 14.00 до 20.00 часа, когато почиващите ще се завръщат по домовете си. В празничните дни по Гергьовден също ще бъде спрян тежкотоварния трафик. На 5 май от 16.00 до 20.00 часа и на 8 май от 14.00 до 20.00 часа. Реорганизация на движението ще бъде въведена при прохода Владая, каза Лазаров.

Тази година се очаква засилен поток от румънски туристи по цялото черноморско крайбрежие. Над 40 000 автомобила се очакват да влязат от северната ни съседка у нас. Поради ремонт на Аспаруховия мост във Варна, още на влизане в България туристите ще получават брошури и джипиес кординати за обходните пътища. За Южното Черноморие те ще бъдат отклонявани през Ришкия проход, за да се избегне преминаването през Варна. От полицията заявиха, че над 180 екипа ще контролират пътния трафик, като ще има засилени проверки за употреба на алкохол, превишена скорост и наркотични вещества. От КАТ призоваха шофьорите да бъдат внимателни, за да бъдат избегнати пътнотранспортни произшествия, защото през миналата година, само по великденските празници, е имало 10 загинали на пътя.

От пожарната обясниха, че са посетили църковните храмове в страната, провели са беседи и са отправили препоръки за гарантиране на пожарната безопасност. В близост до храмовете ще бъдат разположени и противопожарни автомобили. Също така огнеборците помолиха гражданите да внимават как пренасят свещите към домовете си и къде ще ги оставят да доизгорят, за да не бъдат предизвикани пожари.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини