Мъж ще лежи 10 години в затвора за опит за убийство и палеж на вила

  • 27 април 2016 12:35

  • 2031
  • 2
Мъж ще лежи 10 години в затвора за опит за убийство и палеж на вила
©

Върховен касационен съд потвърди осъдителната присъда постановена от Окръжен съд – гр. Плевен, с която на Трифон Й. е наложено едно общо най- тежко наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 10 /десет години/ при първоначален строг режим на изтърпяване за престъпления по чл. 115, вр. чл. 20, ал.2, вр. чл. 18, ал.1 от НК и чл. 330, ал. 1 от НК.

Присъдата е постановена по внесен от страна на Окръжна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу Трифон Й. за това, че на 02.02.2013г. в околностите на гр. Плевен, в местността „Кожухарска чешма“, в съучастие с неустановено по делото лице направил опит да умишлено да умъртви Емил И., като опитът останал недовършен поради независещи от дееца причини. На същата дата и място запалил сграда – вилна постройка, ведно с имуществото в нея на обща стойност 15 240 лв., собственост на пострадалия.

Осъденият 34-годишен плевенчанин живеел при фактическо брачно съжителство с дъщерята на пострадалия. От това съжителство им се родило малко дете. Трифон Й. се държал много лошо с фактическата си съпруга - нанасял й системни побои и я тормозел психически. Жената не издържала на постоянното насилие и го напуснала заедно с детето, като отишла да живее при баща си – пострадалия Емил И. Това станало повод агресията на осъдения да се насочи и към роднините на жена му. Той често посещавал вилата, в която те живеели, отправял обиди и заплахи. Това принудило пострадалия Емил И., дъщеря му и внучето да се преместят да живеят в друга къща в същата вилна местност.

На 2 февруари 2013 г. късно през нощта, осъденият Трифон И., ядосан от това, че жена му отказва да се върне да живее при него отива в местността „Кожухарска чешма“, край гр. Плевен и заплава вилата, собственост на пострадалия Емил И. По това време той пребивавал вече в другия имот наблизо. Това му позволило да чуе кучешки лай и решил да отиде да провери какво става. Когато приближил до собствения си имот видял, че във вътрешността на постройката горят пламъци. Тогава осъденият го нападнал с брадва и двамата се сборичкали. Пострадалият успял да избие брадвата от ръката на нападателя, но тогава получил силен удар в откъм гърба от друго, неустановено лице. Емил И. паднал на земята, като двамата продължили да му нанасят удари. След това го хванали под мишниците, вкарали го във вътрешността на горящата постройка и затворили вратата. След това Трифон И. минал покрай прозореца и през него хвърлил в горящата стая при пострадалия туба със запалителна течност. От своя страна пострадалият събрал силите си, опитал се с подръчни средства да загаси огъня, но след като не успял излязъл през един от прозорците на постройката.

Осъденият е задържан под стража и наложената присъда е приведена в изпълнение.

Последвайте канала на

Калина Христова
2031 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сорош и бхк

2016.05.10 | 11:32

2
а за убийство на пенсионер от ЦИГАНИН съда дава 5 години.
ххй

2016.05.10 | 11:32

1
А за Георги Първанов които освободи Ставѝѝски за убииство какво наказание ще последва А?

Добави коментар

Водещи новини