Ценностите на бившия шеф на фонда за деца се оказаха наследство

  • 27 април 2016 08:58

  • 11136
  • 5
Ценностите на бившия шеф на фонда за деца се оказаха наследство
© Пресцентър МВР

Откритите в дома на бившия шеф на фонда за лечение на деца Павел Александров ценности са наследство на съпругата му от първия й брак. Това заяви пред БНР адвокатът му Диана Ангелова.

След показната акция, при която ГДБОП арестува Александров и още 7 души, МВР разпространи кадри с намерените юбилейни монети, часовници и каза, че са открити и 16 хил. евро. "Като едно-единствено доказателство, което аз видях, това са филмчетата и клипчетата, които изтичаха по телевизиите с имуществените ценности. Те са семейна имуществена собственост, жена му и той имат втори брак и това се дължи на нейното наследство и на нейния труд, тъй като тя е висш банков служител", обясни Ангелова.

Тя допълни, че в самото обвинение на Александров няма конкретика. "На него трябваше да му се покаже, че това е силата на репресията. Целта е смазването и окалянето на авторитета, за да няма хора, които да се питат защо е отстранен, при условие че фондът работи, и то добре", каза адвокатът.

Според прокуратурата във фонда са вършени длъжностни престъпления и безстопанственост, тъй като е плащан наем за апартамент в Париж, едни и същи лекари са консултирали децата и е работено с представител на турска клиника, като той е получавал процент. Ангелова обясни, че представителят у нас е само един и фондът не може да избира с кого да работи. Тя обясни, че апартаментът в Париж е бил заварен от Александров. "Те не са чак толкова много за специфичните и тежките заболявания на тези деца", каза тя за лекарите, които са консултирали. "Самата организация на фонда не позволява Александров да вземе сам решение и да извърши присвоявания и безстопанственост. Решенията не се взимат еднолично, обсъждат се", обясни адвокатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11136 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.05.11 | 07:16

5
И тоя е "чист " като сълза ,също като и Цвъцко с апартаментите си !Затова ни се хили право в лицето ни ,все едно е напикано мушкато !
mery

2016.05.11 | 07:16

4
Vse nevinni se okazvat nakraia AMAN OT VAS ,I TOVA MI BILO DARJAVA MAINATA VI
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.05.11 | 07:16

3
Е как, те и на Цецо апартаментите нали бяха наследство. В ГЕРБ всички са невинни.

2016.05.11 | 07:15

2
Гейбераст ли е бой по крадливата тиква..гейбераса в ума му е само как да открадне, като цигани са майка им да ева, и адвокатите им заедно със съдийте крадат заедно,повече оневинени престъпници повече пари
Gost

2016.04.27 | 12:48

1
Bili nasledstvo- /Sigurno ot BABA I DIADO/.

Добави коментар

Водещи новини