Граждани сезират Президента за недопустимите промени в Изборния кодекс

  • 27 април 2016 08:40

  • 842
  • 0
Граждани сезират Президента за недопустимите промени в Изборния кодекс
©

Български граждани от страната и чужбина изпратиха писмо до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, с копие до председателя на Народното събрание - Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и омбудсмана Мая Манолова, с призив да наложи вето на приемащия се в момента Изборен кодекс.

Дълг на българската държава е да изгражда ефективен диалог между обществеността в България и диаспората. Първа крачка за това е приобщаването й към политическия и публичен живот в страната. Българите в чужбина са с огромен потенциал и желание за работа в полза на родината, който по никакъв начин не се използва в момента.

Напротив, вместо да се приобщават чрез осигуряване на по-сериозно участие в изборния процес, с този Изборен кодекс те се отчуждават и отблъскват. В писмото се настоява за вето на абсурдните предложения за закриване на секции и заличаване от списъци и създаване на район "Чужбина" с конкретен брой депутати работещи за правата на гражданите извън страната.

„Ние… с тревога следим случващото се в пленарна зала при обсъждане на Изборния кодекс. Приетите противоконституционни промени са удар по демокрацията и по интересите на всички български граждани, имащи право на глас.” се казва в писмото до Президента.

“Приложено Ви изпращаме петиция, която стартира онлайн на 23-ти април и вече е подкрепена от над 5 000 български граждани. Петицията е отворена и достъпна на адрес: https://peticiq.com/143910

В писмото гражданите призовават за бърза реакция и настояват за среща с Президента в най-близко време за обсъждане на създалата се кризисна ситуация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини