Обвинената за убийството на Александра иска да излезе от ареста

  • 26 април 2016 07:44

  • 3556
  • 0
Обвинената за убийството на Александра иска да излезе от ареста
© Getty Images/Guliver

Ивалeна Маринова, която е обвинена за съучастие в убийството на 13-годишната Александра от Провадия, обжалва взетата спрямо него първоначална мярка за неотклонение “задържане под стража”. Нейната жалба ще бъде разгледана от Варненския апелативен съд, съобщава Дарик.

Преди седмица 18-годишната Ивалена заяви в съдебната зала, че не e знаела за извършеното престъпление от приятеля й Красимир Тодоров. Тя е направила самопризнания пред разследващите. Следа от обувката й е открита край Ловния дом в Провадия, където беше намерено тялото на жертвата след няколко седмично издирване.

След като задигнали златни накити на Александра, Красимир и приятелката му са оставили бижутата в заложни къщи във Варна и Провадия, като са използвали личната карта на Ивалeна.

Красимир също е в ареста. Първоначално той поиска по-лека мярка, защото двамата с приятелката му чакали дете. Експертизите обаче установиха, че Ивалeна не е бременна. 19-годишният обвиняем заяви в съдебната зала, че е оставил Александра жива и някой друг след него е причинил смъртта й.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини