Нели Петкова става солист на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ за Гергьовден

  • 25 април 2016 17:37

  • 1568
  • 0
Нели Петкова става солист на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ за Гергьовден
©

Столична община подготвя грандиозна и разнообразна програма за един от най-обичаните празници – Гергьовден.

На 6-ти май, в рамките на фестивала на балканската скара Sofia Mezi (5 – 8-ми май), ще има 100 каба гайди, автентични нестинари, рекорд за снимка с най-много именници, кулинарно шоу с Камелия Воче и много други. Основният акцент ще бъде голям ивент на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, по време на който ще има съвместни изпълнения с Нели Петкова, специално подготвени за феста. Певицата също ще изнесе самостоятелен концерт в този ден.

Очакват се още много фолклорни атракции, като например представление на четирикратните световни шампиони по танцово фолклорно изкуство - ансамбъл "София 6", както състезания, игри, подаръци за малки и големи и разбира се - вкусни специалитети на скара от Балканите.

Фестивалът на балканската скара Sofia Mezi ще се проведе за трети път и ще продължи от 5-ти до 8-ми май в Северен парк, с вход свободен. Посетителите ще станат свидетели на мащабна шоу програма с изпълнители на две сцени, като Сакис Кукос от Гърция, Борис Солтарийски и много други, като специален гост ще е сръбската звезда Мирослав Илич. Ще има много спортни събития, като състезания с колелета, ролери, турнири по баскетбол, табла и белот, безплатна бира и игри с награди. Организатори на Sofia Mezi са Select Music Media, Столична Община - район „Надежда“ и район „Връбница“ и Фондация „Румънеца и Енчев“ .

Последвайте канала на

1568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини