Политолог: Пеевски официализира излизането си от политиката

  • 25 април 2016 08:55

  • 8041
  • 1
Политолог: Пеевски официализира излизането си от политиката
©

Всеки лидер независимо дали е назначен или избран, трябва да се утвърди. На Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, предстои да се утвърждава. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът и политически анализатор Валерия Велева по повод новоизбрания председател на ДПС.

Преди Националната конференция говорих с много хора от структурите на ДПС, които казаха, че харесват Карадайъ и искат да му дадат шанс. По думите им, той има една мека агресивност.

Според Велева ДПС е защитник на държавността и никога не е било проводник на чужди интереси, за разлика, по думите й, от ДОСТ. В тази връзка предстои война между двете партии и тази война ще се води между Доган и Местан, прогнозира тя.

Карадайъ е човек, който идва от структурите. Задачата му ще е да се ангажира със спечелване на войната с Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и с неговата партия, коментира политическият анализатор Тома Биков. В момента основният приоритет на ДПС не е да влезе в управлението, а да съхрани и да затвърди монопола си в собственото си политическото пространство, който е оспорван от Местан и други партии. ДПС не си поставят по-високи цели, отколкото могат да постигнат. Укрепването на структурите е постижима цел. Тъй като в момента ДПС е във война, Карадайъ се явява генерал на партията – човек от армията, а не от народа, посочи Биков.

По думите му с отсъствието си от Националната конференция на ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е официализирал излизането си от политиката. В последните месеци той започна да тежки на ДПС. Излизането на Пеевски от политиката е един от начините ДПС да изчисти имиджа си. Те все още са в политическа изолация, но правят крачки да излязат от нея, смята Тома Биков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ааууу

2016.04.25 | 16:11

1
На снимката мадам Велева ли е?

Добави коментар

Водещи новини