Спираща дъха визуализация на Вселената (снимка+видео)

  • 24 април 2016 08:35

  • 12361
  • 0
Спираща дъха визуализация на Вселената (снимка+видео)
©

Поставена в най-голям мащаб, нашата Вселена е мрежа от галактики, свързани помежду си от силата на гравитацията. Космическа мрежа (Cosmic Web) представлява ново усилие на космолози и дизайнери от Сeвероизточния Център за Комплeксни Мрежови Изследвания (Center for Complex Network Research) и предлага карта, допринасяща за разбирането на това как тези невероятни клъстери от звезди се свързват, а визуализацията е впечатляваща.

Образите надолу ни показват няколко хипотетични архитектури на Вселената, базирани на данни от 24 хиляди галактики. Чрез вариации на конструкционния алгоритъм изследователите са пресъздали космически мрежи, които се свързват по различни начини в зависимост от размера, разстоянието и относителните скорости на отделните галактики, съобщава сайтът Мегавселена.

Математическите инструменти, които изследователите са развили, не просто хвърлят светлина върху космическата структура в голям мащаб, но могат да помогнат да се отговори на фундаментални въпроси за раждането и еволюцията на Вселената.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини