Областният управител на Видин забрани къпането в река Дунав

  • 21 април 2016 16:05

  • 1426
  • 2
Областният управител на Видин забрани къпането в река Дунав
© Novini.bg

Областният управител на Видин Момчил Станков забрани къпането в река Дунав по цялото поречие на територията на региона, съобщават от областна администрация.

Заповедта е в сила от днес и ще важи до края на летния сезон на 2016 година. Тя е издадена на основание Закона за водите и е във връзка с писмо и становище от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). От РЗИ са посочили, че на територията на област Видин няма определени зони за къпане и кметовете на общини не са предоставили проекти на заповеди за обявяване на водни обекти за общо ползване за къпане, съгласно Закона за водите и наредбата за управление на качеството на водите.

Състоянието на зоните за къпане не отговаря на изискванията на наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, с цел осигуряване безопасността на хората и предотвратяването на инциденти. Специално внимание се обръща на учениците, които Регионалният инспекторат по образованието трябва да информира относно забраната за къпане в Дунав през ваканционния сезон.

С изпълнението на заповедта са ангажирани кметовете на общините Видин, Ново село, Брегово и Димово, и съответно кметовете и кметските наместници във всички дунавски населени места на територията на областта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
benborisov

2016.04.22 | 09:59

2
TAPANARI

2016.04.21 | 17:14

1
да ходят в личния му басейн в жегите

Добави коментар

Водещи новини