В Бургас пуснаха вендинг машини за кучета

  • 20 април 2016 19:28

  • 2883
  • 0
В Бургас пуснаха вендинг машини за кучета
©

В Бургас на три места са поставени и работят вендинг машини, които срещу празна пластмасова бутилка дават порция храна за домашния любимец. Това е съвместна инициатива на Община Бургас и местното подразделение на Агенция по храните, която има за цел да поощри разделното събиране на отпадъци.

Първите "Кучемати" са разположени в близост до оградените площадки за разходка на домашни любимци - при Пантеона в Морската градина, в парковете на комплексите "Изгрев" и "Славейков". В едното отделение на машината можете да излеете вода от пластмасова бутилка, с която да напоите своето куче. При поставяне на празната бутилка в специален отвор, се задейства механизъм, който пуска безплатно в друго отделение, съседно на това с водата, порция храна на гранули.

Демонстрация как се работи с "Кучемата" до Пантеона направиха днес кметът Димитър Николов и директорът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев.  

"Ако проектът се окаже устойчив, ще поставим такива машини на още няколко места. С него искаме да създадем екологични навици и отношение към животните най-вече у децата", каза кметът Николов.

Д-р Митев обясни, че моделът на вендинг машината е взаимстван от големите европейски градове, а самата тя е доста икономична, тъй като се захранва със соларна батерия.

Това е поредна инициатива, улесняваща собствениците на домашни кучета в Бургас, след като в града се направиха специални площадки за разходка и игри, а на ключови места са поставени и кошчета за изхвърляне на кучешки отпадъци, в комплект с необходимите торбички.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини