Туберкулоза уби човек в Поморие

  • 20 април 2016 12:08

  • 3670
  • 0
Туберкулоза уби човек в Поморие
©

Туберкулозата взе първата си жертва за тази година в Бургаска област. Случаят е от миналата седмица и е с фатален край. Това стана ясно от данните на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

По информация на радио „Фокус“ починалият е около 56-годишен и е от община Поморие. Наблюдава се сериозно увеличение на болните от така наречената бяла чума или жълта гостенка. През миналата година коварната болест покоси двама души, а регистрираните бяха над 100.

Тази година също има увеличение на болните. Няма седмица, в която да не са регистрирани няколко случая, като броят им вече надхвърля 20. Заразените не са само хора от ромски произход или бездомници. Сред тях има и такива, които са в постоянен контакт с други хора. Например - продавачка в мол и банкерка.

Туберкулозата е капкова инфекция и се предава от човек на човек. Дихателните пътища представляват най-важната входна врата при заразяване. Заразяването от туберкулоза може да стане и при консумация на прясно мляко от болни крави и негови субпродукти – прясно сирене, извара, масло.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3670 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини