ИД планира терористични атаки в морските курорти на Европа

  • 19 април 2016 14:38

  • 2617
  • 2
ИД планира терористични атаки в морските курорти на Европа
© GettyImages

Терористичната групировка „Ислямска държава" (ИД) планира нападения срещу курортите в Южна Европа, пише "Новинар".

Това предупреждение отправиха от италианските и германските спецслужби. Според доклад на разузнаването джихадистите имат намерение да заложат взривни устройства, заровени в пясъка под кърпите и шезлонгите на летовниците.

Самите ислямисти ще се опитат да осъществят нападение, представяйки се за амбулантни търговци или продавачи на сладолед и разхладителни напитки на плажа.

Според агентите на най-голяма опасност са изложени цели на Френската Ривиера, както и плажове по италианското и испанското крайбрежие.

Според анонимен източник, цитиран от германския вестник „Билд”, „напълно възможно е ИД да възнамерява преминаване към ново равнище на терора. Плажовете по курортите едва ли могат да бъдат защитени”.

Според изданието информацията за планираните атаки е дошла от сигурни източници в Африка.

В плановете на екстремистите по-конкретно се включва представянето им като бежанци, които обслужват туристите с напитки и закуски или продават плажни принадлежности и тениски на летовниците.

Освен това при самоубийствените атентати терористите имат намерение да използват и автоматични оръжия в претъпканите крайбрежни зони наред с взривните устройства.

Експерти отбелязват, че притиснатата финансово терористична групировка търси все повече меки цели на Запад и заради това се е фокусирала върху летните почивки.

Последвайте канала на

Novini.bg
2617 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
един каза ...

2016.04.20 | 17:44

1
най важното обаче е, да ги пиемем толерантно както кака Меркел иска. Да им дадем къде да живеят, достатъчно пари и да им предоставим жени за препипване и насилване. Всякакво друго поведение би било нетолерантно и несъвместимо с европейските ценности.
2

2016.04.20 | 17:45

2
И да им прави дудуци също, а накрая може да се самообезглавим, да не ги натоварваме излишнои :)

Добави коментар

Водещи новини