ВАС: Кметът на село Попица е избран законно

  • 19 април 2016 09:16

  • 1223
  • 1
ВАС: Кметът на село Попица е избран законно
©

Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд - Враца постановено по адм. дело № 578/2015 г., което бе образувано във връзка с оспорените изборни резултати от произведените избори за местна власт в с. Попица, общ. Бяла Слатина, обл. Враца. Това съобщиха от пресцентъра на Административен съд - Враца.

С постановения съдебен акт състав на Административен съд Враца потвърди Решение № 218/02.11.2015 г. на ОИК – Бяла Слатина, с което е обявен за избран на втори тур Кмет на кметство с. Попица.

В хода на касационната проверка, след обстоен анализ на всички факти и обстоятелства, върховните магистрати установили, че наведените в жалбата доводи за неправилност, необоснованост, както и допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила при постановяване на първоинстанционното съдебно решение не се подкрепят от представените и приобщени към делото доказателства.

С оглед установеното от фактическа и правна страна крайният извод на касационната инстанция е, че постановеното от Административен съд Враца решение е правилно, обосновано, съобразено с материалния закон и без процесуални нарушения, поради което го оставя в сила. Решението на Върховният административен съд е окончателно.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1223 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
xxx

2016.04.19 | 09:49

1
NO NE I KMETA NA SELO LEH4EVO

Добави коментар

Водещи новини