Гол готвач разпалва страстите в кухнята (видео)

  • 17 април 2016 07:24

  • 4588
  • 4
Гол готвач разпалва страстите в кухнята (видео)
©

В последните няколко години кулинарията се превърна в част от поп културата. Телевизиите бълват всеки сезон гурме предавания и риалити формати. Интернет изобилства от онлайн дневници и видео канали по темата. Фокусът винаги е бил върху храната. Адриан Де Берардинис обаче решава да промени правилата на играта. 39-годишният кулинар, израснал в Торонто и с италиански корени, е първият, който се показва гол в кухнята. Той е автор и водещ на проекта "Голият мечок готвач" - кулинарен канал в сайта за видео споделяне "ЮТюб". С него той иска да покаже, че готвенето е секси, а храната е удоволствие за всички сетива. А само с три клипа е натрупал стотици хиляди гледания в социалната мрежа, пише "Стандарт".

Адриан е от хората, които рязко променят начина си на живот в креативна посока в опит да открият себе си. На 21 години напуска родната Канада заедно с италианската си фамилия и се заселват в Ню Йорк. Богатото му семейство има фризьорски салони в Торонто, Милано, Кънектикът. Мачото обаче решава да отвори собствен в западен Ню Йорк. Работата му е високо оценена от водещи модни списания и уебсайтове. Участва в множество фотосесии. Някои от тях са публикувани в гигантите в модната журналистика "Алюр" и "Вог". Това обаче не му е достатъчно.

"Бях в много критичен момент от живота си. Сега обаче съм безстрашен към почти всичко. Чувствам се комфортно в кожата си. Отне ми дълго време да го постигна. Средата тук те поглъща, външността е всичко. Имах проблеми с това как се възприемам и външно, и като човек. Сега се чувствам свободен, особено когато готвя гол.", казва сексапилният мъж. Миналата година Де Берардинис продава салона си, мести се в Калифорния и се захваща с готварство. Основава кетъринг компания, а понякога работи и като личен готвач. Идеята за готварския проект го осенила, когатоприготвял закуска за половинката си през уикендите. Естествено отново гол, продължил с това занимание и след като се разделили. Концепцията "се маринова" няколко месеца. Снимачния и редакционен екип събира за 24 часа.

Първият епизод е готов само 6 часа след първата им среща. Толкова е щастлив, че дори не е нервен по време на снимки, макар за пръв път да застава пред камера. Най-голямо вдъхновение получава от страстта на семейството си по автентичната италианска кухня. Баба му, майка му и неговите лели по бащина линия са най-големите привърженици на кулинарното наследство на "Ботуша". Но готвенето не му е чуждо. Започва да кулинарства на 8-годишна възраст. Посетил е повечето провинции в Италия, за да усъвършенства автентичния вкус на страната. Освен това има привилегията да изучава гастрономическата наука в пицариите и ресторантите на семейството му, пръснати из целия "Ботуш". Вместо в игри и безгрижие, прекарва летата със запретнати ръкави в горещите професионални кухни.

Попива всичко за занаята с огромно желание и страст. След дългия работен ден обаче сън не го хваща. "Когато открих телевизионния канал "Food Network", страшно се впечатлих от шефовете Микаел Чирарело, Марио Батали и Ина Гартен. Винаги съм мечтал да имам собствено кулинарно шоу."

Голият готвач приема работата си като терапия и игра на сетивата. Не е напрегнат и експанзивен като Джейми Оливър. Готви със спокойствие и наслада от всеки аромат. Изпитва удоволствие от всяка стъпка - от избора на перфектните съставки до приготвянето на перфектната чиния. Всичко това е обилно полято с внимание и грижа, за да придобие ястието секси облик. Основа за философията му е сцената от филма "9 седмици и половина", в която Ким Бейсинджър и голият Мики Рурк са седнали пред отворения хладилник, секс символът подава различни вкусни хапки на нежната актриса. "Това е последната кулинарна оргия в киното", смята Де Берардинис. Той предлага на зрителите си видео клипове без особено изразен монтаж. Целта е рецептата да бъде максимално близко до реалността. Не иска да подвежда зрителите си с "магията на телевизията" и ястията му да са лесно постижими в домашни условия.

Всичко прави сам - от миенето и рязането на продуктите до сервирането. Много държи съставките на храната му да са щадящо приготвени. "Старая се да бъда полезен със съвети от личния ми опит, за да направя готвенето интимно преживяване", казва Де Берардинис.

Има много любими ястия, но едно от тях е специално за него - пиле "Качаторе". Това е яхния от пилешко с млади картофи, доматен сос и босилек. То е и темата на първия му епизод. Помни го още от детството си, когато е присъствало на важни поводи и празници на семейната трапеза.

Въпреки страстта и желанието, с които прави видео рубриката си, не липсват и критици. Те казват, че фокусът не е върху кулинарните му способности, а върху секса и тялото му. Но ексцентрикът отговоря на нападките така: "Да. Може първоначално аудиторията ми да е привлечена от физиката ми, но бързо след това свикват с голотата и се съсредоточават върху рецептата, която е не по-малко секси. Коментарите и съобщенията на зрителите ми показват, че харесват храната ми. Значи мисията ми е изпълнена."

В предстоящите епизоди кулинарът без дрехи планира да кани гости, с които да готви. "Те също ще са голи и секси. Не искам да тъпча на едно място, а да развивам шоуто", обещава Адриан. Най-голямата му цел е да се различи от масата кулинари в интернет и на екрана. Чувства, че има гледна точка и глас, които не са показвани досега. Надява се да вдъхнови хората, които все още се страхуват да готвят. Иска всеки да се чувства свободен в кухнята и да изпитва толкова голямо удоволствие от храната, колкото от секса. И докато учи почитателите си да готвят еротично, подготвя и кулинарна книга.

Последвайте канала на

Novini.bg
4588 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван

2016.08.01 | 01:14

4
Мога да му го вкарам отзаде докато готви!
007

2016.08.01 | 01:14

3
Интересно как прави пълнени чушки?
Коста

2016.08.01 | 01:14

2
Според мен, този вместо да се избави от комплексите си още повече ги е задълбочил!

2016.08.01 | 01:14

1
- Келнер, можете ли да ми обясните откъде са се взели тези косми в моите кюфтета?! - Ами как да Ви кажа - готвачът ни е еднорък и овалва кюфтетата с единствената си ръка върху косматите си гърди... - Ооох, добре че не си поръчах пълнени чушки! Само като си представя как щеше да ги тъпче...

Добави коментар

Водещи новини